Noapte
Zi
9 September 2022
3 mins read

Descoperă taina cărților la Salonul Editorial

Unul dintre cele mai longevive evenimente cuprinse în cadrul programului ”Zilelor Cetății Târgoviște” îl reprezintă Salonul Editorial, organizat de Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu”, Primăria Târgoviște și Consiliul Județean Dâmbovița. Salonul doreşte să faciliteze contactul publicului dâmboviţean, și nu numai, cu oferta de carte a celor mai importante edituri din ţară.  Vor fi organizate lansări de carte, dar și întâlniri cu scriitorii și dezbateri. La deschiderea oficială a celei de-a XXI-a ediții a Salonului Editorial, alături de directorul Bibliotecii Județene, au participat autorități locale și județene, oameni politici, consilieri locali și județeni, reprezentanți ai Arhiepiscopiei Târgoviștei, ai Inspectoratului Școlar Județean, oameni de cultură, reprezentanți ai editurilor din județ, iubitori de cultură și de carte din municipiu și nu numai.

„În mod natural într-o societate a tiparului, nu putea lipsi din sărbătoarea orașului un asemenea eveniment. Îi felicit și pe cei care reprezintă în acest moment mișcarea culturală municipiul Târgoviște. Este foarte important pentru un oraș care are un patrimoniu spiritual și cultural, absolut impresionant, ca această mișcare să fie continuată și la cât mai multe ediții să putem discuta de aparițiile editoriale, în contextul în care trăim într-o lume dominată de comunicarea electronică. Spunea foarte frumos cineva ieri că o carte nu este o comunicare, este o legătură între cititor și autor, care se creează atunci când este parcursă cartea respectivă”, a transmis primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

cristi

„Organizarea acestui important eveniment editorial în cadrul Zilelor Municipiului Târgoviște evocă relevanța culturală și spirituală deosebită a orașului nostru, cu rodnica, frumoasa și apreciata sa istorie, marcată de efervescența credinței locuitorilor săi. Inaugurarea Salonului editorial reprezintă un moment de celebrare a rolului pe care cultura îl are în viața și în comunitatea noastră locală, în contemporaneitate, ca memorial al eroismului, al înțelepciunii, al căutărilor și al certitudinilor, atât ale înaintașilor, cât și ale contemporanilor noștri. Născută din credință, cultura reprezintă comoara de preț a lumii noastre, care, mai ales prin intermediul cărții tipărite, ne aduce bucuria lecturii a ceea ce dă sens vieții semenilor noștri, dar și a ceea ce le inspiră faptele sau mărturisește despre legătura lor cu Bunul Dumnezeu. Înțelegând importanța cărții și a promovării spiritualității și culturii, Editura Arhiepiscopiei Târgoviștei tipărește an de an volume care să omagieze personalități ale istoriei și credinței noastre și care să susțină educația tinerilor, prin intermediul valorilor creștine, românești, europene și universale. Fiecare dintre noi, oameni și instituții, avem datoria de a promova cultura și mai ales cartea, mai cu seamă noilor generații, încurajând tinerii să citească și să acumuleze pe plan spiritual, pentru a putea la rândul lor oferi și contribui la mai binele lumii noastre, la timpul potrivit. La aceasta se gândea și Sfântul Vasile cel Mare atunci când îi îndemna pe tinerii vremii sale să culeagă, asemenea albinei, nectarul din floare, adică să ia numai ceea ce este de folos. În mod deosebit, apreciez colaborarea cu managerul Bibliotecii Județene „Ion Heliade Rădulescu” din Târgoviște, Prof. univ. dr. Agnes Erich și îi transmit felicitări pentru organizarea acestui eveniment cultural! Un cuvânt special de încurajare și de apreciere adresez reprezentaților tuturor editurilor participante, încurajându-i să nu înceteze a promova cultura și cartea tipărită!Mândri de bogăția spirituală și culturală a înaintașilor noștri, călăuziți de forța credinței și a speranței care ne luminează viețile și istoria, să continuăm aprofundarea înțelepciunii, cunoașterea lui Dumnezeu și a lumii, citind și încurajând și pe alții să o facă!Asupra tuturor invoc binecuvântarea Atotmilostivului Dumnezeu, dimpreună cu urări de pace, sănătate și bucurie!”, a transmis IPS NIFON, prin intermediul preotului Marian Puiescu.

puiescu bun

„Salonul Editorial a ajuns la cea de-a XXI-a ediție, a crescut frumos, cred că a ajuns la o maturitate binemeritată. Nici că se putea organiza mai bine decât în cadrul Zilelor Cetății și acest spațiu cultural din fașa Primăriei. Vreau să vă asigur că noi, Consiliul Județean, suntem întotdeauna aproape de Biblioteca Județeană, tot ceea ce înseamnă act cultural în municipiul Târgoviște și în județul Dâmbovița va fi girat și de către Consiliul Județean. Felicit pe domnul primar și echipa sa de la Primăria Târgoviște pentru tot ceea ce face ca astăzi orașul să arate așa cum îl vedeți. Orașul s-a transformat și va continua să se transforme în bine și de acum încolo. La mulți ani, târgovișteni! La mulți ani, Târgoviște!”, a transmis Dănuț Popa, secretarul general al Consiliului Județean Dâmbovița.

danut

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

198 locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European

Articolul Urmator

Programul lucrărilor de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița, în perioada 12 – 16.09.2022

Ultimele Articole

Apelul fals la 112 pune în pericol vieți! Sună responsabil

Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității și structurile teritoriale de analiză și prevenire a criminalității, desfășoară, la nivel național, campania de conștientizare în rândul beneficiarilor minori și adulți

Dâmbovița, din nou, sub avertizare de caniculă

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ  COD GALBEN Interval de valabilitate: 19 iulie Fenomene vizate: val de căldură, caniculă și disconfort termic accentuat Valul de căldură va persista și disconfortul termic va fi ridicat în județul
Mergisus

Nu ratați