Breaking News

Parcul Industrial Moreni se extinde! În noile hale se vor produce panouri fotovoltaice

Sep 23, 2022

În urmă cu câteva luni, directorul Parcului Industrial Moreni, Gabriel Purcaru, vorbea despre o extindere a unității pe care o conduce. Acesta aducea în discuție preluarea unui teren, în suprafață de peste 15000 mp din partea primăriei municipiului, în prezent acest proces fiind pe cale de a se defini. Astfel, pe terenul respectiv un agent economic va construi două hale, în una dintre ele urmând să deschidă o linie de producție a panourilor fotovoltaice. În acest moment, în incinta Parcului Industrial Moreni își desfășoară activitatea 52 societăți comerciale și 1022 angajați.

307811936_416855870557267_5001491491324938694_n

”Lucrurile au durat un pic mai mult decât mă așteptam, însă, s-au întâmplat. Este vorba despre un teren în suprafată de peste 15000 mp, împărțit două loturi, unde vom aduce un investitor care va construi două fabrici. Dacă în trecut vorbeam de extinderea parcului, în sensul că noi vom construi halele și le vom da spre închiriere, acum, acest investitor își va construi singur halelele, în una dintre ele urmând să dezvolte o linie de fabricare și asamblare a panourilor fotovoltaice.

Ei vin și ridică acestă construcție, își fac investiția proprie,  iar eu, ca și parc, le pun la dispoziție terenul și utilitățile. Din momentul în care noi îi vom preda amplasamentul, el va începe construcția, asta cam în primăvara anului viitor cel mai târziu. Interesul ca aceste fabrici să înceapă să funcționeze cât mai repede este de ambele sensuri, și al nostru, și al investitorului pentru că, așa cum știe toată lumea, un parc industrial oferă anumite beneficii societăților care funcționează aici.

Această investiție, care se va ridica undeva la 8 milioane de euro la final, este una colosală, și nu doar pentru Parcul Industrial Moreni, pentru toată zona, pentru dezvoltarea economică. Plus, această investiție generează și foarță de muncă, între 60 și 85 de posturi, un lucru extrem de important, aspect prioritar pentru mine încă de la preluarea mandatului de conducere.”, precizează Gabriel Purcaru, Directorul Parcului Industrial Moreni.

WhatsApp Image 2022-08-01 at 15.54.51 (1)

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, ,