Noapte
Zi
16 September 2022
2 mins read

TÂRGOVIȘTE: Schimbă PET-UL cu biletul! Bilete de autobuz în schimbul reciclării!

Astăzi, în cadrul campaniei “România schimbă PET-UL cu biletul”, târgoviștenii pot calatori cu mijloacele de transport în comun în schimbul a cinci deșeuri. Cei care duc, în parcarea oricărui magazin Kaufland, cinci doze de aluminiu, sticlă sau plastic, pot obține un bilet ce poate fi folosit pe oricare dintre traseele din municipiu.

Acest demers aparține Asociației Act for Tomorrow și Kaufland România, fiind realizată în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, în cadrul programului național Vinerea Verde. La nivel local, campania se bucură de sprijinul Primăriei Municipiului Târgoviște, Societatea Serviciilor Publice Municipale Târgoviște, Fundației Județene de Tineret Dâmbovița și Organizației pentru Prioritizarea Educației Naționale-OPEN, în calitate de parteneri ai acțiunii.

În municipiul Târgoviște, campania se desfășoară în parcările celor 3 magazine Kaufland din localitate situate în: Micro VI (Bd. Unirii, nr. 8E), Magrini (Str. Aleea Mănăstirea Dealu Nr.2C) și Centrum (Str. Lt. Stancu Ion nr. 2C).

“Este vorba despre campania „Schimbă pet-ul cu biletul” , asta înseamnă că în schimbul a cinci pet-uri se primește un bilet cu două călătorii. Este o modalitate de a încuraja colectarea selectivă, este o modalitate de a încuraja și de a promova și transportul public în comun. În municipiul Târgoviște discutăm despre un transport public ecologic. Avem 40 de autobuze Mercedes Benz Citaro Hybrid și vrem să continuăm această campanie de modernizare a transportului public local, atât pe zona de infrastructură, cât și pe zona de mijloace de transport. Avem depus încă un proiect pentru 21 de autobuze electrice de această dată. Suntem foarte deschiși unor asemenea campanii, de natură să promoveze colectarea selectivă, iar pe de altă parte și să ofere un exemplu și pentru efectul practic, până la urmă, pentru că este o campanie națională și o campanie chiar europeană, și o campanie foarte-foarte utilă, în contextul în care discutăm despre reciclarea deșeurilor, de colectare selectivă. Aș vrea să mai menționez că ieri am depus un proiect important pe aceeași idee, și anume, colectarea selectivă. Este un proiect care vizează construirea a 100 de insule digitalizate. Sună destul de pompos, dar de fapt, acele platforme de colectare a deșeurilor menajere, care vor fi înlocuite, în prima parte jumătate dintre acestea, adică 100, vor fi înlocuite cu niște containere moderne, care se deschid pe bază de cartelă. Cartelele vor fi distribuite gratuit cetățenilor care sunt arondați. Va fi sistem de monitorizare video și va fi totul mult mai civilizat și cred că este un pas important (…) Finanțarea este prin PNRR și reprezintă un pas important în această direcție. Reciclarea selectivă nu este un proces care se poate realiza de azi pe mâine. Este nevoie de conștientizare și de multă putere de convingere.”, a precizat Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Se întrerupe furnizarea apei potabile în mai multe localități din Șelaru, Vișina, Mătăsaru și Petrești

Articolul Urmator

A fost desemnat câștigătorul pentru proiectarea si execuția lucrărilor de lărgire la 4 benzi a DN71 Bâldana-Târgoviște

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele