Noapte
Zi
5 October 2022
2 mins read

ITM Dâmbovița a marcat ”Săptămâna europeană pentru securitate și sănătate în muncă”

Sub sloganul „Locurile de muncă sigure îți fac sarcina mai ușoară”, Inspectoratele Teritoriale de Muncă din țară au marcat „Săptămâna europeană pentru securitate și sănătate în muncă”, un eveniment menit să crească gradul de conștientizare privind importanța cunoașterii și respectării normelor de sănătate și securitate, la locul de muncă.

Organizată, în fiecare an, în luna octombrie, manifestarea își propune să aducă în atenția angajatorilor, managerilor, instituțiilor publice, partenerilor sociali (sindicate, patronate), lucrătorilor și reprezentanților SSM din sectorul public și privat noutăți, soluții și exemple de bună practică, privind activitatea de securitate și sănătate în muncă.

Anul acesta, evenimentul a fost găzduit concomitent, pe plan regional, în județele Argeș, Mehedinți, Harghita și Vrancea.

Echipa Inspectoratului Teritorial de Muncă Dâmbovița, coordonată de inspectorul șef Marius Lixandru, a participat la lucrările organizate de ITM Argeș și desfășurate la Curtea de Argeș, alături de reprezentanți ai: Inspecţiei Muncii, ai inspectoratelor teritoriale de muncă din Bucureşti, Braşov, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, Olt, Prahova, Sibiu, Teleorman,  Instituţiei Prefectului-Judeţul Argeş, Consiliului Judeţean Argeş, Camerei de Comerţ şi Agricultură Argeş, Primăriei Municipiului Curtea de Argeş, Universităţii Politehnice Bucureşti.

Tema dezbaterilor au fost afecțiunile musculo-scheletice (AMS), care continuă să fie una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate profesională din Europa. Problemele de sănătate cauzate de acestea pot varia de la dureri și disconforturi minore, până la afecțiuni grave, care necesită repaus sau tratament medical. În situații cronice, se poate ajunge chiar la invaliditate și la necesitatea de a abandona activitatea profesională. În acest context, se impun măsuri pentru limitarea riscurilor profesionale, care duc la apariția acestor afecțiuni.

Aceasta a fost și ideea centrală a lucrării prezentate de colega noastră, Ioana Scarlat, inspector de muncă, în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Dâmbovița. Lucrarea cu titlul „Gestionarea afecțiunilor musculo-scheletice la Arctic Găești” a constat într-un studiu de caz, efectuat la societatea dâmbovițeană care, prin măsurile luate pentru limitarea problemelor de sănătate și securitate în muncă, a devenit un exemplu de bune practici, la nivel local. Studiind situația din cadrul firmei s-a dovedit că, de-a lungul timpului nu s-a înregistrat niciun caz de îmbolnăvire cauzată de afecțiuni musculo-scheletice, iar secretul se pare că se află în atenta monitorizare a muncitorilor și în sprijinirea activităților fizice ale acestora cu tehnică modernă.

Prezentările au fost urmate de discuții aplicate, privind problemele prezentate, schimbul de opinii fiind unul constructiv și dovedind utilitatea unor astfel de acțiuni, care să aducă împreună practicienii din aceste domenii sensibile., Comunicat de presă ITM Dâmbovița, Inspector Șef Marius Lixandru

Lixandru Marius

Inspector Șef

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

TÂRGOVIȘTE: Dispozitive cu electroșocuri folosite, pentru intimidare, într-o stație de autobuz

Articolul Urmator

Pe 10 octombrie, spectacol ”In memoriam Laura Stoica”, la Clubul Studenților din Târgoviște! Accesul este LIBER!

Ultimele Articole

Mergisus