Sâmbătă, 15 octombrie a.c., începând cu ora 10:00, va avea loc Sărbătoarea Recoltei de la ferma organică bio&co, din satul Ciocănari, comuna Niculești, organizată de Asociația Ateliere Fără Frontiere, care a inserat profesional 12 adulți din medii vulnerabile care lucrează în prezent la această unitate agricolă.
Evenimentul este o oportunitate de a face un tur al fermei pentru a vedea modul în care sunt crescute legumele organice, care sunt livrate săptămânal către abonații fermei. Printre invitații la eveniment se numără Cori Grămescu, unul dintre cei mai cunoscuți nutriționiști din România, care încurajează cu fiecare ocazie un stil de viață sănătos în care consumăm legumele de sezon, provenite de la producători locali și Lorelei Răducan, fondatoare Lorelicious, va arăta tuturor cum se poate pregăti rapid o gustare, cu legume abia culese de la fermă.
ACTIVITĂȚI care vor avea loc în cadrul evenimentului:
TURUL FERMEI
Alături de inginerii noștri agricoli și lucrătorii de la fermă, participanți ai programului de inserție socio-profesională, veți descoperi ferma bio&co și modurile în care sunt îngrijite legumele pe care le livrăm săptămânal la coș.
ATELIER DE NUTRIȚIE
Cori Grămescu este unul dintre cei mai cunoscuți nutriționiști din România și încurajează cu fiecare ocazie un stil de viață sănătos în care consumăm legumele de sezon, provenite de la producători locali. Așa că este ocazia perfectă ca acum, în mijlocul legumelor de la fermă, să aflăm de la ea mici tips-uri despre cum dezvoltăm un comportament alimentar mai sănătos, dar și despre importanța hranei cu legume de sezon.
ATELIER DE SUSTENABILITATE
Magazinul Zero Waste din strada Buzești 20 este unul dintre cele 12 puncte de livrare ale coșului bio&co, dar și singurul magazin zero waste din capitală. Ana-Maria Răducanu, fondator Zero Waste, este o susținătoare și prietenă a fermei noastre încă de la începuturile acesteia și ne va povesti pe larg, ce înseamnă mai exact termenul de „sustenabilitate” și cum putem cu toții să adoptăm un comportament mai sustenabil.
ATELIER DE GĂTIT
Lorelei Răducan a fondat Lorelicious din dorința de a aduce o nouă perspectivă asupra alimentației și din dorința de a redefini conceptul de desert. Iar pe 15 octombrie, Lorelei ne va arăta tuturor cum putem pregăti rapid o gustare, cu legume abia culese de la fermă.
ATELIERE PENTRU COPII
Vegetable hunt printre solarii, plantarea de răsaduri, sau gustatul legumelor de sezon. Cei mici se vor apropia mai mult de natură și de viața la fermă la atelierele pregătite special pentru ei.
Biletele pot fi achiziționate prin Kompostor, la linkul de aici: https://www.kompostor.ro/12014
CUM AJUNGI LA FERMA BIO&CO ? Locația fermei – https://g.page/ferma-bio-co?share
– Cu trenul, până la stația Periș și de acolo veți fi preluați cu o mașină.
– Prin car-sharing. Suntem o comunitate așa frumoasă de oameni care cred în binele comunității, că sigur ne vom putea organiza și ajuta între noi pentru a ajunge cu bine la fermă.
Completează aici dacă ai o mașină și dorești să mai iei pe cineva spre fermă / dacă ai nevoie de transport spre fermă shorturl.at/amN38
Asociația Ateliere Fără Frontiere este un ONG care lucrează cu persoanele vulnerabile, cărora le oferă un loc de muncă în atelierele lor dezvoltate în jurul conceptului de economie circulară (educlick, remesh, bio&co) și îi pregătesc pentru piața muncii din România.