Breaking News

Femeie din Sri Lanka, amendată și obligată să se întoarcă în țara natală

Noi 22, 2022

Polițiștii de imigrări din Dâmbovița, în urma acțiunilor întreprinse, au depistat o femeie din Sri Lanka, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de ședere. Aceasta a fost sancționată contravențional cu amendă și obligată, prin decizie de returnare, să părăsească țara în termen de 15 zile.

 Poliţiştii din cadrul Biroului pentru Imigrări al Judeţului Dâmboviţa, au desfăşurat, la data de 19 noiembrie a.c., o acţiune pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă. În cadrul activităților întreprinse, poliţiştii au depistat pe raza judeţului Dâmboviţa, o femeie de 57 de ani, din Sri Lanka, care nu mai îndeplinea condiţiile şederii pe teritoriul României. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că persoana în cauză a intrat legal în România, în baza unei vize de scurtă sedere în scop de vizită, însă la expirarea dreptului de şedere nu a părăsit teritoriul ţării noastre. Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis pe numele acesteia decizie de returnare, cu termen de plecare voluntară de 15 zile. De asemenea, femeia a fost sancţionată contravenţional cu amenda în valoare de 600 lei,  în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările și completările ulterioare.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale,  continuă activitățile de prevenire și combaterea şederii ilegale a străinilor prin organizarea de acțiuni cu forțe proprii sau în cooperare cu instituțiile cu atribuții în menținerea unui climat de ordine și liniște publică în rândul comunității noastre, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării dreptului de şedere în România.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare