Noapte
Zi
27 January 2023
1 min read

Arctic Ulmi, exemplu de bune practici privind securitatea în muncă! Reprezentanți ai Inspecției Muncii, vizită de lucru la unitatea dâmbovițeană

Inspectorul General de Stat al Inspecției Muncii, Dantes Nicolae Bratu, a fost prezent, în cursul zilei de ieri după-amiază, în județul Dâmbovița. Alături de inspectorul șef al ITM Dâmbovița, Marius Lixandru, acesta a efectuat o vizită de lucru la noua fabrică de electrocasnice ARCTIC, de la Ulmi.

Reprezentantul Inspecției Muncii a apreciat, cu acest prilej, faptul că societatea dâmbovițeană este un angajator serios, care generează constant locuri de muncă, având aproximativ 4800 de salariați activi, dar reprezintă și un exemplu de bune practici, în domeniul sănătății și securității în muncă, numărul de evenimente în care au fost implicați angajații societății menținându-se foarte scăzut. Acest lucru este favorizat de faptul că unitatea de la Ulmi este una dintre cele mai moderne facilități de producție din Europa, care respectă cele mai noi standarde, iar o mare parte din producție se bazează pe elemente automatizate. Noile tehnologii schimbă radical condițiile de muncă, oferind sprijin angajaților în efectuarea sarcinilor grele, reducând riscul de apariție a afecțiunilor musculo-scheletice, dar și minimizându-l pe cel al producerii de accidente de muncă.

Inspectorul General de Stat a subliniat faptul că domeniul Sănătății și Securității în Muncă este unul prioritar pentru Inspecția Muncii și în anul 2023, astfel încât, în programul cadru de acțiuni, transmis inspectoratelor de muncă de la nivelul țării, sunt cuprinse campanii care să verifice modul de respectare a cerințelor minime SSM, pentru majoritatea domeniilor de activitate. Sunt vizate cu precădere acele activități în desfășurarea cărora s-a constatat un risc crescut de accidente de muncă (construcții, forestier, transporturi rutiere interne de marfă și călători, producție, depozitare și comercializare a carburanților, comercializarea articolelor pirotehnice), transmite Lixandru Marius Inspector Șef ITM Dâmbovița.

inspector itm

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

OFSD-Pucioasa continuă seria de evenimente în cadrul Proiectului “Prețuiește Viața”! Conferință pentru o minte echilibrată, un trup sănătos și un suflet fericit

Articolul Urmator

Expoziția „Cantemireștii și Brâncoveanu – de la pergament la era digitală”

Ultimele Articole

Mergisus