Noapte
Zi
13 January 2023
1 min read

Aviz tehnic favorabil pentru traseul Drumului Expres Găești- Ploiești

Infrastructura rutieră dâmbovițeană este într-o continuă dezvoltare, Consiliul Județeam având în lucru ai multe proiecte în acest sens, printre care și Drumul Expres Găești-Ploești care astăzi a primit aviz ethnic favorabil.

”Astăzi, Comisia Tehnico-Economică a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere a aprobat Analiza Multicriterială 2 prin care a fost stabilită varianta de traseu a Drumului Expres Găești- Ploiești, soluție care va intra în etapa de proiectare.

Punctele de vedere ale Consiliului Județean Dâmbovița referitoare la această variantă au fost susținute, în permanență, de către secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionuț Săvoiu.”, transmite Corneliu Ștefan, președintele CJD.

Astfel, varianta de drum aprobată are o lungime de aproximativ 82 de km, iar localitățile care sunt cuprinse pe acest traseu sunt: Crângurile, Petrești, Găești, Gura Foii, Dragodana, Raciu, Lucieni, Ulmi, Văcărești, Comișani, Gura Ocniței, Bucșani, I.L. Caragiale, Dărmănești și Vlădeni, traseul continuând în Prahova pe ruta Mănești, Filipeștii de Târg, Cocorăștii Colț, Târgșoru Vechi, Brazi, Bărcănești, Ploiești.

De asemenea, sunt prevăzute nouă noduri rutiere care vor asigura conectarea la Autostrada A1, DN7, DN72, DJ702B, DN71, DN1A și Autostrada A3.

”Totodată, mă bucur să văd că la elaborarea documentațiilor necesare pentru Drumul Expres Găești- Ploiești au fost luate în calcul Inelul 2 de Centură al municipiului Târgoviște și varianta de ocolire a orașului Găești, ambele fiind proiecte ale Consiliului Județean Dâmbovița.

Mulțumim echipei de specialiști de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și echipelor de proiectanți, mulțumim secretarului de stat Ionuț Săvoiu și tuturor primarilor dâmbovițeni pentru implicarea în acest proiect extrem de important pentru toată zona de sud a Românie.”, adaugă Corneliu Ștefan.

Valoarea estimată a întregului proiect este de aproximativ 615.000.000 de euro, TVA inclus.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

21 milioane de lei, fonduri nerambursabile ,atrase într-o singură zi, destinate unităților de învățământ din Târgoviște

Articolul Urmator

18.605 dâmbovițeni au fost testați pentru hepatitele virale B și C prin programul LIVE(RO)-2 SUD

Ultimele Articole

Mergisus