Noapte
Zi
17 January 2023
1 min read

Peste 350.000 de vizitatori la Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte, în 2022

În anul 2022, Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte a avut o activitate dinamică, aspect care se reflectă în numărul mare de vizitatori: 350.477, în creștere cu 141.014 față de numărul înregistrat în anul 2021, respectiv 209.463 vizitatori.

Cele mai vizitate obiective turistice au fost Peștera Ialomiței, Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”, Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi și Muzeul de Istorie.

Numărul mare de vizitatori se datorează atât investițiilor realizate pentru restaurarea și modernizarea muzeelor de către Consiliul Județean Dâmbovița (Impulsionarea dezvoltării județului Dâmbovița și păstrarea identității culturale a fostei capitale a Țării Românești prin conservarea, protejarea, dezvoltarea și valorificarea Ansamblului Monumental Curtea Domnească din Târgoviște, proiect realizat din fonduri europene, în cadrul Programul Operațional Regional 2014 – 2020; refacerea expoziției permanente și a clădirii Muzeului Etnografic „Prof. Dumitru Ulieru” din Pietroşiţa; refacerea expoziției permanente și a clădirii Casei Memoriale „I. L. Caragiale”), cât şi evenimentelor culturale organizate – expoziţii temporare, proiecte educaţionale, lansări de carte și comunicări ştiinţifice, ce au dus la o constantă creştere a popularităţii instituţiei în rândul iubitorilor de cultură. Astfel, unul Adintre cele mai importante evenimente organizate a fost „Noaptea Muzeelor”, ajuns la cea de-a XVIII-a ediţie, în cadrul unui program european patronat de Consiliul Europei, UNESCO și Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM); Bienala Națională de Artă „Gheorghe Petrașcu”, ediţia a XVI-a; expozițiile temporare: „Corina Chiriac. Istoriile unei mari artiste”, „Constantin Dimitriu: 150 de ani de la naștere, 85 de ani de la înființarea muzeului din Târgoviște”, „Gabriel Popescu, atelierul și meleagurile natale, donații 2019 – 2022 ale istoricului de artă Ioana Beldiman”, seria de expuneri lunare „Comori în obiectiv”, „Maria Jardă – Pictură”.-  Comunicat de Presă Compartimentul Imagine, Relații Externe, Consiliul Județean Dâmbovița.

 

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Vrei să-ți deschizi o firmă? Camera de Comerț Dâmbovița îți vine în ajutor

Articolul Urmator

LA TÂRGOVIȘTE A AVUT LOC ADUNAREA GENERALĂ ANUALĂ A CASEI DE AJUTOR RECIPROC A CLERULUI ȘI SALARIAŢILOR BISERICEȘTI

Ultimele Articole

8000 de dâmbovițeni prezenți la Noaptea Muzeelor

În acest an, Noaptea Muzeelor a fost una atipică. Foarte mulți muzeografi și angajați ai unităților au ieșit la proteste din cauza inechităților și salariilor mici, refuzând participarea la eveniment. Deși în
Mergisus