Noapte
Zi
1 February 2023
1 min read

Construcția sălii de sport a Universității Valahia prinde contur

La jumătatea lunii decembrie 2022, au fost începute lucrările la o nouă construcție în campul Universității Valahia din Târgoviște. Aici, administrația publică locală a demarat un proiect pentru o sală de sport, cu o tribună de 180 de locuri, suprafața sportivă dimensionată pentru jocurile de handbal (şi va cuprinde şi tuşe trasate pentru baschet, tenis, volei) cu suprafața de gardă aferentă, va dispune de vestiare (separate pe sexe/echipe) dotate cu dușuri şi grupuri sanitare (inclusiv pentru persoane cu dizabilităţi motorii). Valoarea investiției este 8.669.804,01 lei, TVA inclus, sursa de finanțare este asigurată prin CNI, iar municipiul Târgoviște, ca beneficiar al investiției, a pus la dispoziție terenul și va asigura finanțare pentru racordarea la utilități.

sala sport uvt

”Este vorba de o sală cu 180 de locuri, investiție de aproximativ 9 milioane lei, de care cred că Universitatea avea nevoie, pentru că nu există o asemenea facilitate aici, o investiție complexă. Vor fi inclusiv amenajări ale aleilor, spații verzi, parcări, în afara sălii propriu-zise, care începe să se contureze. Sper ca, undeva în toamna acestui an, să putem discuta de recepția investiției.Mai avem o veste bună din această zonă a infrastructurii sportive: vor începe lucrările și la baza sportivă de la Clubul Sportiv Școlar; s-a emis ordinul de începere a lucrărilor și, din 6 februarie, cel mai devreme, vor începe lucrările și acolo. Este vorba de o bază sportivă finanțată tot prin CNI și este un plus important în infrastructura sportivă, dedicată, în principal, copiilor.Ieri, în ședința de Consiliul Local, a fost aprobată predarea amplasamentului pentru baza sportivă de lângă Complexul Turistic de Natație, tot prin CNI. (…) Sperăm ca, foarte curând, și acolo să debuteze lucrările, este vorba de un teren de fotbal la dimensiuni normale, cu instalație de nocturnă, o tribună destul de mare.”, a precizat primarul Cristian Stan în cadrul unei vizite pe teren.

Alături de acesta a fost prezentă și Laura Gheorghiu, rectorul Universității Valahia, aceasta precizând:”Mă bucur că investiția din Campusul studențesc începe să prindă contur și suntem bucuroși să fim beneficiarii unui astfel de complex sportiv. Cu siguranță, asta va aduce plus valoare, având în vedere că, în cadrul UVT, avem atât specializările Educație Fizică și Sport , cât și Kinetoterapie.”

324486989_981865102791111_4251138636509383486_n

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Amenzi de peste 20.000 lei date de polițiștii de la Protecția Animalelor mai multor proprietari de câini periculoși

Articolul Urmator

Recomandări DSV Dâmbovița pentru protejarea animalelor în perioadele cu temperaturi foarte scăzute

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

Universitatea Valahia și Inspectoratul Școlar, parteneri pentru o educație de calitate

Universitatea Valahia Târgoviște, reprezentată de rectorul Ioan Corneliu Sălișteanu, și

Universitatea Valahia organizează prima Conferință Internațională Anuală „Patrimoniu, Știință și Tehnologii pentru Conservare Durabilă”  

În perioada 16-17 mai 2024, la Institutul de Cercetare Științifică