Noapte
Zi
10 March 2023
2 mins read

Cu bani din PNRR, CJD va dota 60 de școli din județ

Un proiect extrem de important pentru dezvoltarea infrastructurii educaționale din Dâmbovița a fost votat astăzi, cu unanimintate, de către consilierii județeni din cadrul Consiliului Județean Dâmbovița. Este vorba despre dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a 60 de unități de învățâmânt, dar și a Palatului Copiilor din Târgoviște și a Clubului Sportiv Școlar Târgoviște.

Investiția, care se va ridica la aproximativ 65 milioane de lei, va fi finanțată prin Planul Național de Redresare și Reziliență, iar beneficiari vor fi peste 23000 de elevi, dar și cadre didactice și personal auxiliar.

 ”Astăzi, în ședința Consiliului Județean Dâmbovița, a fost votat cel mai mare și consistent proiect investițional din județul Dâmbovița pentru dotarea școlilor cu mobilier și echipamente informatice.

Consiliul Județean Dâmbovița va depune – pentru 60 de unități de învățământ din 52 de localități dâmbovițene, dar și Palatul Copiilor și Clubul Sportiv Școlar Târgoviște- un proiect de dotare cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale. Valoarea totală a proiectului, de care vor beneficia 23000 de elevi, se ridică la aproximativ 65.000.000 lei. ”, precizează Corneliu Ștefan, președintele

Astfel, vor fi dotate: 927 de săli de clasă cu echipamente digitale; 838 clase și 34 de laboratoare de științe – cu mobilier și materiale didactice; 34 de laboratoare de științe – cu echipamente digitale.

 Vor fi achiziționate: 900 table interactive; 1.700 sisteme Desktop + Monitor/AII-In-One/Laptop; 950 sisteme de sunet; 900 multifuncționale; 900 camere videoconferință; 100 routere Wi-Fi; 100 softuri educaționale/alte echipamente IT; 900 scannere portabile; 350 dispozitive și echipamente tehnologice.

 Se vor înființa: 8 laboratoare de informatică în școli; 3 laboratoare de informatică în grădințe;

16 laboratoare de științe; 40 de cabinete psihopedagogice.

Proiectul va fi implementat în școli din localitățile: Aninoasa, Bărbulețu, Braniștea, Brănești, Buciumeni, Ciocănești, Cobia, Cojasca, Comișani, Conțești, Corbii Mari, Cornești, Costeștii din Vale, Crevedia, Dobra, Doicești, Dragodana, Gura Foii, Gura Ocniței, Gura Șuții, Hulubești, Iedera, I.L. Caragiale, Lucieni, Mătăsaru, Moreni, Moțăieni, Moroeni, Niculești, Nucet, Ocnița, Perșinari, Pietrari, Pietroșița, Potlogi, Produlești, Pucheni, Răscăieți, Râu Alb, Sălcioara, Șelaru, Șotânga, Tărtășești, Tătărani, Ulmi, Văcărești, Valea Lungă, Văleni, Vișina, Vișinești, Vulcana Băi, Vulcana Pandele, CSS Târgoviște, Palatul Copiilor Târgoviște, Școala Gimnazială Specială Târgoviște

 ”Proiectul Consiliului Județean Dâmbovița – care va fi finanțat prin PNRR, Pilonul VI – Politici pentru noua generație, Componenta C15: Educație – este unul de referință pentru școlile și primăriile din județul nostru. Vom avea noi laboratoare de informatică și laboratoare de științe, dotate exact așa cum trebuie să fie o clasă modernă. De asemenea, vom achiziționa mobilier nou și materiale didactice pentru sute de clase și laboratoare de științe.Mulțumesc tuturor pentru votul de astăzi!”, adaugă Corneliu Ștefan.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Din ce în ce mai mulți șoferi dâmbovițeni prinși conducând sub infleunța substanțelor psihoactive

Articolul Urmator

TÂRGOVIȘTE: 31 martie, ultima zi de plată a taxelor și impozitelor locale, fără majorări de întârziere și cu bonificație de 10%

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați