Noapte
Zi
3 March 2023
1 min read

Guvernul a acordat peste 230.000 lei, sprijin financiar, pentru mai mulți dâmbovițeni aflați în situații de necesitate

Prin Hotărârea Guvernului nr. 162/01.03.2023 a fost aprobat un număr de 76 de ajutoare de urgență, în cuantum total de 238.600 lei, pentru familiile sau persoanele care se află în situații de necesitate, din județul Dâmbovița, din următoarele unități administrativ- teritoriale: Municipiul Târgoviște, Bărbulețu, Cândești, Cojasca, Comișani, Conțești,Costeștii din Vale, Crîngurile, I.L. Caragiale, Dărmănești, Dragomirești, Găești, Glodeni, Gura Ocniței, Hulubești, Iedera, Lungulețu, Mănești, Moroeni, Niculești, Petrești, Pietrari, Pucioasa, Pucheni, Raciu, Răzvad, Râu Alb, Runcu, Șotânga, Valea Lungă, Voinești și Vulcana Pandele.

Cea mai mică sumă acordată a fost 1000 de lei, iar cea mai mare a fost de 10.000 de lei.

         62 de ajutoare de urgență au fost acordate pentru probleme grave de sănătate;

         14 ajutoare de urgență au fost acordate în vederea evitării riscului de excluziune socială.

Se acordă ajutoare de urgență familiilor sau persoanelor care se află în situații de necesitate cauzate de calamități naturale, incendii, accidente, epidemii, precum și pentru alte situații deosebite determinate de starea de sănătate ori alte cauze care pot conduce la apariția sau sporirea riscului de excluziune socială.

Fondurile necesare pentru plata ajutorului de urgență acordat de Guvern se asigură de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

”Toate aceste ajutoare sunt adevărate “centuri de siguranță” pentru persoane aflate în situații foarte dificile. Ca societate avem obligația să fim solidari cu persoanele care trec prin situații delicate. Un ajutor oferit la timpul lui este garanția că acea persoană va reuși să depășească acea situație de cumpănă și că se va reîntoarce în comunitate mai sănătoasă și nu se va simți exclusă. Fiecare persoană trebuie tratată cu demnitate și umanitate. Suntem aproape de oameni prin toate acțiunile noastre. Nimeni nu va fi lăsat în urmă!”, transmite prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Amenzi și lemne confiscate de la doi agenți comerciali din Braniștea

Articolul Urmator

Târgoviștean reținut pentru act sexual cu un minor

Ultimele Articole

Mergisus