Noapte
Zi
23 June 2023
1 min read

Peste 2000  persoane şi-au găsit un loc de muncă în primele 5 luni ale anului 2023, cu sprijinul AJOFM Dâmbovița  

În primele 5 luni ale anului 2023, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Dâmbovița au fost încadrate în muncă 2002 persoane, dintre care 953 femei.

Din totalul persoanelor ocupate, 1160 au peste 45 de ani, 221 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 65 au între 30 și 35 de ani, 161 au între 25 și 30 de ani iar 395 sunt tineri sub 25 de ani.

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 525 provin din mediul urban, iar 1477 persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii  elementare (716), urmate de cele cu studii medii    (715). Cele cu studii profesionale sunt în număr de 428. Numărul celor cu studii universitare este de 143.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Dâmbovița, 687 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a AJOFM Dâmbovița, beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, în primele 5 luni ale anului 2023, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea îndemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 6579 persoane.

Pentru mai multe informații despre activitatea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Dâmbovița, puteți accesa www.anofm.ro. – Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Dâmbovița

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Microbuze electrice pentru transportul elevilor dâmbovițeni

Articolul Urmator

Conceptul de învățământ dual, principala temă de discuție dintre reprezentanții CJD și ambasadorul Italiei în țara noastră

Ultimele Articole

Mergisus