Noapte
Zi
25 July 2023
3 mins read

Se fac pași importanți pentru amenajarea pârtiei Cocora, din Stațiunea Peștera-Padina

În cursul acestei dimineți, Consiliul Județean Dâmbovița a semnat studiul de fezabilitate al domeniului schiabil Cocora aflat în stațiunea turistică de interes național Peștera-Padina. Potrivit înformațiilor oferite de către președintele CJD, Corneliu Ștefan, din primele date, pârtia va pleca din zona Vârfului Cocora, de la aproximativ 2.160 metri altitudine, iar baza acesteia va fi în Platoul Padina, la 1.500 metri altitudine. Lungimea estimată, la acest moment, este de aproximativ 2.700 metri.

Prin acest studiu de fezabilitate se dorește găsirea celei mai bune variante  pentru amenajarea acestei pârtii, dar și a celorlalte facilități necesare unui turism durabila, atractiv și de calitate, unde vor fi incluse: instalațiile de transport telescaun-telegondolă și teleschi, instalație de zăpadă artificială, bandă transportoare cu lungime de cca 320 m, dedicată în special utilizării de către schiorii echipați, o zonă de belvedere. Acesta va primi minimum 150 de persoane și va fi amplasată astfel încât să permită accesul facil din zona pârtiei și dinspre stația instalației de transport.

363306311_681357320471970_6647707070139434532_n

De asemenea, apreschiul va fi o construcție individuală care va adăposti 400 de persoane. În această zonă, va fi posibilă montarea unei scene pentru organizarea de concerte în aer liber. Va exista și centru de închiriat echipament sportiv (echipament de schi, biciclete, sănii), școală de schi, restaurante, cafenele, ceainării, suveniruri, punct de informare turistică, parcare auto, structurată pe 3 zone pentru 565 de autoturisme și 20 de autocare, dar și pistă de biciclete.

”Astăzi am semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate al domeniului schiabil „Cocora”, prin care vom identifica cel mai bun și conservator mod de dezvoltare a Stațiunii de Interes Național Peștera-Padina. Județul Dâmbovița are potențialul necesar pentru a deveni una dintre cele mai frumoase și atractive destinații turistice montane din România, iar investiția care face obiectul acestui studiu va avea un impact benefic uriaș asupra economiei județului. Prin acest studiu de fezabilitate vom găsi cea mai bună variantă de amenajare a Pârtiei Cocora, dar și a celorlalte facilități necesare unui turism durabil și atractiv.  Contractul semnat astăzi face parte din efortul nostru susținut de a transforma județul Dâmbovița într-unul din polii turismului montan național și este o etapă deosebit de importantă pentru dezvoltarea Stațiunii de Interes Național Peștera-Padina. Ceea ce am făcut astăzi face parte din efortul nostru susținut de a transforma județul Dâmbovița într-unul din polii turismului montan național și este o etapă desoebit de importantă pentru dezvoltarea stațiunii.

În urmă cu o lună am avut și dezbaterea publică referitoare la propunerile necesare finalizării Planului Urbanistic Zonal Peștera – Padina. Au fost solicitate puncte de vedere astfel încât cu această actualizare și reconfigurare a Planului Urbanistic Zonal Padina – Peștera și a Regulamentului Local de Urbanism s    evaluăm impactul asupra mediului, să punctăm zonele de interes turistic și să stabilim condițiile pentru construirea hotelurilor, restaurantelor, a facilităților sportive, a celor de agrement și de utilitate publică.

Așa cum am spus de fiecare dată dezvoltarea stațiunii Peștera-Padina se va realiza cu un minim impact asupra mediului. Planul de Urbanism Zonal al Stațiunii Peștera-Padina a fost conceput astfel încât să prevenim activitățile de exploatare sau utilizare intensivă a resurselor naturale care pot afecta Parcul Natural Bucegi.  Stațiunea Peștera-Padina este concepută ca un centru turistic atractiv, care să genereze venituri și să creeze locuri de muncă pentru comunitatea dâmbovițeană. Investițiile în turism, activitățile recreative și culturale vor aduce beneficii economice durabile locale și naționale.”, a transmis Corneliu Ștefan, președintele CJD.

Zona montană dâmbovițeană are toate atuurile necesare practicării turismului pe durata întregului an cu cel puțin 3 înnoptări de  prin:

  • drumeţie montană practicabilă atât iarna, cât și vara sau sporturi de iarnă
  • alpinism şi escaladă – trasee cu grade variate de dificultate;
  • mountain bike – zona oferă o multitudine de variante pentru practicarea acestei forme de turism.
  • turismul de odihnă, recreere și pe teme ştiinţifice
  • peoturism – în zonă se află una dintre cele mai cunoscute şi vizitate peşteri din România – Peştera Ialomiţei, dar şi alte peşteri mai puţin cunoscute;
  • turism de afaceri – se vor crea facilităţile necesare pentru organizarea unor reuniuni şi conferinţe;
  • turismul de week-end – este o formă de turism într-o continuă expansiune pentru populaţia din mediul urban, locurile preferate fiind zonele rurale şi montane

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Pompierii români au început intervențiile în insula Rodos

Articolul Urmator

TÂRGOVIȘTE: Administrația locală îndeamnă cetățenii să folosească transportul public de persoane

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CORNELIU ȘTEFAN (PSD DÂMBOVIȚA) Reconfirmat în funcția de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița

”Victorie pentru Dâmbovița și dâmbovițeni! Ieri, am stabilit cel mai

Casă nouă pentru elevii Școlii Generale Mătăsaru

În această dimineață, în prezența conducerii Consiliului Județean Dâmbovița, a