Noapte
Zi
19 September 2023
1 min read

C.Ștefan, președintele CJD:”Reforma fiscal-bugetară propusă de Marcel Ciolacu este un pas crucial făcut pentru stabilitatea financiară a țării”

În cursul zilei de astăzi, Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița a fost prezent la masa discuțiilor cu privire la impactul măsurilor fiscale pe care Guvernul dorește să le introducă pentru reducerea cheltuielilor. Alături de colegii din țară, dar și de primari, împreună cu premierul Marcel Ciolacu, cu toții au dezbătut reforma bugetar-fiscală.
“În această după-amiază, alături de colegii din Uniunea Națională a Consiliilor Județene, Asociația Municipiilor, Asociația Orașelor și Asociația Comunelor din România, am participat la o serie de discuții cu premierul Marcel Ciolacu, principalul subiect fiind impactul măsurilor de reducere a cheltuielile bugetare, dar și de consolidare a finanțelor publice naționale.
În primul rând, vreau să accentuez faptul că reforma propusă de Marcel Ciolacu urmărește stoparea risipei fondurilor publice. România nu își mai poate permite să piardă miliarde din cauza unui sistem fiscal ineficient, în care există o serie de privilegii și excepții, precum și din cauza unor cheltuieli excesive și supradimensionate. Așadar, este esențial să promovăm  prudența și eficiența financiară reducând anumite cheltuieli, în unele cazuri, inutile.
În al doilea rând, reforma își propune să promoveze echitatea fiscală. Sistemul actual de impozitare s-a dovedit a fi o povară disproporționată, cu anumite segmente ale societății suportând o povară fiscală mai grea în comparație cu altele.
În al treilea rând, prin supraimpozitarea viciilor, Guvernul caută să descurajeze consumul lor excesiv în paralel cu generarea de venituri suplimentare la bugetul de stat. Aceeași abordare privitoare la generarea de noi venituri se aplică și în cazul luxului excesiv. Sumele astfel obținute pot fi utilizate pentru a îmbunătăți serviciile publice, infrastructura și pentru a aborda alte nevoi naționale urgente.
Reforma fiscal-bugetară propusă de Marcel Ciolacu este un pas crucial făcut pentru stabilitatea financiară a țării. România nu își poate permite să funcționeze în condiții de deficit excesiv. Este în interesul nostru național să luăm măsuri imediate pentru a reduce deficitul bugetar, evitând astfel riscul pierderii de fonduri europene și, implict, să asigurăm noi investiții în România.”, este de părere Corneliu Ștefan, președintele CJD.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Se întrerupe apa potabilă în mai multe localități dâmbovițene

Articolul Urmator

“Construcții bizantine”, expoziție de pictură în foaierul Cinematografului Independennța

Ultimele Articole

Mergisus