Președinte interimar al PSD Organizația Găești și candidat al formațiunii politice pentru funcția de primar al orașului la alegerile locale de anul viitor, Alexandru Iorga a început întâlnirile cu cetățenii pentru a afla de la “firul ierbii” problemele cu care aceștia se confruntă, nemulțumirile pe care le au vizavi de actuala conducere a administrației locale, accentul punându-se pe găsirea de soluții pentru dezvoltarea comunității și îmbunătățirea calității vieții.
Astfel, principala temă de discuție a fost cea care ține de aglomerarea auto, de traficul infernal care străbate orașul zi de zi, ocazie cu care Iorga le-a reamintit despre proiectul centurii Găești, proiect care, în viitorul apropiat, va intra în faza de licitație publică.
” Am ales această provocare pentru că locuiesc în orașul Găești și văd cum zi de zi orașul stagnează, văd că oamenii au nevoie de proiecte și de sprijin din apartea administrației locale, iar, în prezent, acest sprijin nu prea există. În ultima perioadă, mai exact începând din 1 septembrie, am avut mai multe întâlniri cu cetățenii, ocazie cu care am punctat și am notat cerințele și nemulțumirile, care sunt mari, însă vreau să punctez două dintre acestea.
În primul rând traficul, traficul infernal reprezintă problema care ne dă bătăi de cap. Așa cum le-am explicat și dumnealor, readuc în fața opiniei publice proiectul pe care Consiliul Județean îl are pentru fluidizare, și anume centura orașului Găești care, în prezent, se află în faza de proiect tehnic, banii există, sperăm ca până la sfârșitul anului să intrăm în linie dreaptă, în faza de licitație publică, motiv pentru care îi mulțumesc domnului președinte al Consiliului Județean pentru inițiativă. Așa cum se știe, este un proiect strict al administrației județene, primăria Găești nu a avut nici cea mai mică implicare deși putea si avea pârghiile necesare ca în atâția ani să facă demersurile necesare.
Un alt proiect despre care aș vrea să vorbesc și vine, tot ca o inițiativă a oamenilor din Găești, este regenerarea centrului orașului. Acest centru este cumva lăsate în urmă de ani de zile. Este vorba de un proiect care presupune redimensionarea trotuarelor, a carosabilului și găsirea unor soluții, astfel încât să se poată deplasa pietoni și persoane cu dizabilități, dar și bicicliști și autoturisme. Pe lângă această idee, avem în proiect și redimensionarea instalațiilor de canalizare pentru că de fiecare dată când plouă suntem inundați. De asemenea, tot în cadrul acestui proiect ne-am gândit și la construirea unei baze sportive în zona parcului din zona centrală a orașului, mai exact în zona din spate, unde astăzi este un focar de infecție și actuala administrație nu desfășoară niciun fel de activitate pentru curățare.”, a transmis acesta în cadrul unei conferințe de presă.