Breaking News

 Masterplanul pârtiei de schi Cocora a fost finalizat

Oct 06, 2023
 ”A fost finalizată o etapă foarte importantă pentru amenajarea Pârtiei „Cocora”. Avem Masterplanul Domeniului schiabil Cocora”, transmite Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița.
Potrivit planului Vârful Cocora, la altitudinea de 2.162 m, este punctul de plecare al pârtiei, iar zona de bază se află la 1.520 de metri altitudine. Cu lungimea de aproximativ 2.700 metri de pârtie și  o pantă între 20% și 30%, pârtia va fi inclusă în categoria celor pentru începători, dar și pentru cei de nivel intermediar.
 Zona va avea  instalațiile de transport al schiorilor și o porțiune dedicată serviciilor și dotărilor all-seasons unde  va fi amplasat un restaurant, astfel încât turiștii să beneficieze de o priveliște deosebită.
 Zona de bază va avea, la rândul ei, spații pentru servicii și dotări all-seasons, stație inferioară telescaun, puncte de achiziționare de bilete, spații administrative, apreschi, centre de echipament sportiv, școală de schi și posturi de prim ajutor. Tot aici vor fi restaurante, cafenele, ceainării, magazine și puncte de informare turistică.
 De asemenea, pentru a evita ambuteiajele, se vor construi  zone de parcare ce vor putea primi peste 500 de autoturisme și 20 de autocare.  De aici, pe o bandă transportoare, schiorii echipați vor putea urca la stația inferioară mixtă de telescaun-telegondolă. Nu în ultimul rând, va fi amenajată și o pistă de biciclete.
“Dâmbovița va deveni o atracție pentru iubitorii sporturilor de iarnă și nu numai, iar Domeniul Schiabil „Cocora” și Stațiunea Turistică de Interes Național Peștera-Padina vor impulsiona economia județului nostru.”, adaugă Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița.
Actualitate, Administrație, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare