Breaking News

TÂRGOVIȘTE: Lucrările celui mai mare parc amenajat în ultimii 30 de ani sunt aproape de finalizare

Oct 10, 2023
Lăsată în paragină peste 30 de ani, zona din proximitatea Complexului de Natație, unde exista Baza de Agrement Crizantema, a fost transformată radical. Administrația locală târgovișteană desfășoară aici două proiecte complementare. Unul de amenajare a celui mai mare parc ce a fost construit după Revoluție, iar celălalt ce are în vedere curățarea lacului.
IMG-20231010-WA0067
“Aici  mai avem foarte puțin și finalizăm o investiție foarte importantă pentru târgovișteni. Este vorba despre cel mai mare parc construit în Târgoviște după Revoluția din 1989 și al doilea parc ca mărime după Parcul Chindia. Suntem într-una dintre zonele de atracție ale acestui parc. Discutăm despre un parc cu o suprafață de cinci hectare și, de asemenea, despre lacul care are o suprafață tot de aproximativ cinci hectare. Astăzi a început și alimentarea cu apă pentru a finaliza lucrările la acesta.
IMG-20231010-WA0064
Lacul este un proiect separat, destinat să completeze proiectul cu finanțare europeană prin care am construit acest parc. De asemenea, parcul oferă numeroase facilități. Suntem chiar lângă o fântână arteziană, chiar lângă o zonă de spectacole. Sperăm că în aproximativ o lună – o lună și jumătate, vom putea discuta despre o investiție care să poată fi oferită publicului, aici, lângă Complexul Turistic de Natație. Odată finalizată această investiție, dacă adăugăm celor 10 hectare de la Complexul de Natație, avem aici 20 de hectare, o suprafață foarte generoasă, destinată plimbărilor în aer liber, practicării sportului și relaxării.
IMG-20231010-WA0041
Parcul are și o zonă cu loc de joacă, o zonă cu pergole, are foarte mult spațiu verde, practic este o zonă redată orașului. Ne aducem cu toții aminte de fosta Bază de agrement „Crizantema”, acest parc este pe locația unde era baza de agrement, dar lucrurile sunt schimbate… Era o paragină, de 35 de ani nu se mai ocupase nimeni de această zonă. Discutăm aici de un proiect cu finanțare europeană, peste 10 milioane lei, un proiect prin care această zonă s-a transformat 100%, pentru că nu mai seamănă absolut nimic cu ceea ce era înainte.
IMG-20231010-WA0067 IMG-20231010-WA0015
Avem loc de joacă, există și o pistă de biciclete și avem și un loc de joacă interior și o zonă cu foarte multe facilități destinate copiilor. Au fost plantați și foarte mulți arbori, sigur că încă nu sunt foarte mari, dar sperăm ca în câțiva ani să putem să discutăm și de o umbră mai consistentă în această zonă.
Avem și un bazin, pentru că nu am putea să ne descurcăm cu apa din rețea, totul este forat astfel încât să nu avem surprize pentru că este foarte mult spațiu verde și este nevoie de foarte multă apă.”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.
Actualitate, Administrație, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare