Breaking News

Doi ani vor dura lucrările de conservare și reabilitare a fostei Școlii de Cavalerie din municipiul Târgoviște

Noi 09, 2023

De la 1 noiembrie a.c., locația fostei Școli de Cavalerie din municipiul Târgoviște a fost închisă pentru pregătirea șantierului de lucrări. Aici, Consiliul Județean Dâmbovița a demarat un proiect de conservare și reabilitare a clădirii, investiție cu o valoare de aproximativ 22 milioane de lei, dintre care 8 milioane din fonduri norvegiene, iar restul din bugetul propriu al județului, ale cărei lucrări au debutat astăzi.

scoala cavalerie pr

 ”Au început lucrările la una dintre cele mai importante locații  din Dâmbovița, pentru ceea ce înseamnă istoria județului, și, de ce nu, a României. Așa cum am precizat de nenumărate ori, ne-am dorit reabilitarea fostei Școli de Cavalerie, care, după reabilitare, va intra în patrimoniul național cultural  lucru ce va atrage și mai mulți turiști. În 2022 am avut 4488 vizitatori, iar anul acesta, până la în momentul în care locația a fost închisă în vederea pregătirii pentru demararea proiectului, peste 6000 de persoane i-au trecut pragul. Prin reabilitarea acestei clădiri, vom face lucrări la subsol, parter, etaj și pod,  valoarea totală a investiției depășind 22 de milioane de lei, 8 milioane  de lei vor fi alocate prin Fonduri Norvegiene, diferența din bugetul propriu al județului Dâmbovița. Durata lucrărilor este de 2 ani. ”, a transmis Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

 corneliu stefan

”Nu cred că realizăm cu adevărat ceea ce se întâmpla în această locație, suntem martorii unui eveniment extraordinar, un moment al redării istoriei acestui neam, și nu ne raportam numai la istoria municipiului Târgoviște, ci la cea a României, pentru că exact în acest loc s-a scris una dintre cele mai importante file din istoria acestei jumătăți de secol.  Investiția este una foarte importantă”, a transmis și Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște.

cornel cristi

Corneliu Ștefan a mai adăugat și faptul că în aceeași locație, pentru asigurarea accesibilității generale este prevăzută montarea unui lift panoramic ce va avea acces de la nivelul curții până la fiecare nivel destinat publicului. În corpul central, la etaj, se vor amenaja spații de expoziție, iar în extremitățile clădirii – birouri administrative, spații muzeale, dar și spații aferente activității de cercetare.

scoala cavalerie interior 2

Totodată, în zona de sud a imobilului, vor fi construite o parcare publică, cu acces din Bulevardul Regele Ferdinand, și o alveolă pentru parcarea a două autobuze. Pe lângă reamenajarea spațiilor verzi, în curte va fi amplasată o fântână arteziană. Actuala împrejmuire va fi refăcută cu menținerea structurii betonate a gardului.

De asemenea, zidul unde au fost executați soții Nicolae și Elena Ceaușescu va beneficia de lucrări de conservare.zid ceausescu

Actualitate, Administrație

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, , ,