Breaking News

La lucrează în ritm alert la Dâmbovița Arena, Complexul Sportiv din zona Mall Dâmbovița

Noi 02, 2023
Cel mai mare complex sportiv din județul Dâmbovița prinde contur. Cu fonduri prin Compania Națională de Investiții (CNI), dar și o cofinanțare din partea Consiliului Județean, arena va putea găzdui, pe lângă partide de fotbal,  competiții interne până la meciurile reprezentativei naționale și chiar europene, dar și  meciuri de rugby, competiții de atletism, concerte și alte evenimente culturale sau artistice.
20231102_104159
Amplasamentul va avea 12.402 locuri pentru spectatori, iar ca facilități: teren de antrenament separat de suprafața de joc; pistă de atletism; peste 500 de locuri de parcare, dintre care 23 pentru persoanele cu dizabilități și 29 pentru motociclete; peste 100 de locuri pentru biciclete; două locuri de parcare în subsol pentru autocarele echipelor; spații pentru alimentație și comerț; săli de încălzire; sală de recuperare; vestiare jucători și arbitri; spațiu pentru control antidoping; 165 locuri mass-media, 105 pentru presă și 60 pentru comentatori; 75 de locuri pentru persoanele cu dizabilități și 75 de locuri pentru însoțitorii acestora.
Investiția va fi de aproximativ 271.000.000 de lei, iar CJD va contribui cu suma de 25.000.000 de lei, startul lucrărilor dându-se la începutul acestei luni cu o durată de execuție de 36 de luni
În cursul acestei dimineți, conducerea Consiliului Județean, împreună cu reprezentanții constructorului a mers pe teren, într-o vizită de lucru.
„Au început lucrările la cel mai mare complex sportiv din istoria județului Dâmbovița, și ca valoare, dar și ca lucrări, un complex sportiv nu doar pentru județul Dâmbovița, ci un complex sportiv național. Investiția este prin Compania Națională de Investiții, prin Ministerul Dezvoltării, prin Guvernul României în colaborare cu Consiliul Județean Dâmbovița. Valoarea totală este de peste 271 milioane lei, Consiliul Județean Dâmbovița contribuind cu 25 milioane de lei, cofinanțare la acest proiect, și bineînțeles, am pus la dispoziția Companiei Naționale de Investiții terenul aferent acestei investiții și vom asigura și toate utilitățile necesare acestui complex sportiv.
Le mulțumesc constructorilor pentru seriozitatea de care au dat dovadă la începutul lucrărilor și sunt convins că vor lucra în același ritm în continuare. Va fi cel mai modern complex sportiv din România.”, a transmis Corneliu Ștefan, președintele CJD.
IMG-20231102-WA0026
„Municipiul Târgoviște, județul Dâmbovița, continuă să se dezvolte… Este o investiție importantă pentru sportul târgoviștean, pentru sportul dâmbovițean, pentru sportul românesc până la urmă , pentru că va fi un complex sportiv foarte frumos, foarte util, Dacă ar fi să ne raportăm la ultimele investiții din municipiul Târgoviște și din județul Dâmbovița, veți observa că având la acest moment un stadion deja construit, acest complex sportiv care, iată, este în construcție la acest moment, Sala Polivalentă care urmează să facă obiectul unui proiect de reabilitare și modernizare, Complexul Turistic de Natație din Târgoviște, investiție pe fonduri europene a Primăriei Municipiului Târgoviște, practic puține orașe chiar mai mari decât municipiul Târgoviște se pot lăuda cu asemenea infrastructură sportivă, infrastructură sportivă care probabil se va finaliza în următorii 2 ani și, repet, vom avea una dintre cele mai moderne, cele mai importante infrastructuri sportive din România… Sunt convins că vom atrage aici și foarte multe evenimente sportive benefice pentru municipiul Târgoviște și pentru județul Dâmbovița . Vreau să-l felicit pe domnul președinte al Consiliului Județean pentru această investiție importantă. De altfel, aceasta este cea mai nouă zonă a municipiului Târgoviște, în ultimii 5 ani s-a construit Bulevardul Regele Ferdinand, avem sediul RAR, blocurile ANL realizate atât de Primăria Târgoviște, cât și de Consiliul Județean Dâmbovița, avem parcul și, iată, acum se construiește acest stadion, o fostă unitate militară care se transformă într-o zonă urbană foarte ofertantă atât pe zona sportivă, cât și pe zona de servicii.”, a transmis și Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște.
IMG-20231102-WA0028
Potrivit constructorului, dacă vremea va fi una favorabilă și nu vor apărea situații deosebite, lucrările vor fi finalizate înainte de termenul prevăzut în proiect.
20231102_110512
Actualitate, Administrație

Despre autor

Informatie in curs de actualizare