Răzvan Vasilescu a trecut de şaizeci de ani, dar ştie să râdă ca la douăzeci. De sine, de trecerea timpului şi de efectele ei asupra bărbatului matur. Dar ştie şi să se bucure de viață, aşa cum e ea.
“Era ok şi la 60! e un spectacol care mi-e drag”, spune autorul, “pentru că, în mare măsură, e şi autobiografic, dar şi pentru că, în mare măsură, e simpatic, inteligent şi cu umor.
E nostim uneori la 69, să-ți aminteşti, cu un ochi râzând şi cu altul în lacrimi, cum erai la 29 şi când te îndrăgosteai. Dar ce te faci dacă te îndrăgosteşti acum?”
Publicul îl ştie pe actorul Răzvan Vasilescu din tinerețea lui, din teatru şi din zecile de filme şi seriale de televiziune în care a jucat de la vârsta de 24 de ani, între care De ce trag clopotele, Mitică?, Faleze de nisip, Balanța şi Magnatul (pentru ambele a primit Premiul Uniunii Cineaştilor pentru rol secundar , în 1992, respectiv 2004), Trahir, California Dreamin’ (nesfârşit) (a primit Premiile UCIN şi Gopo pentru Cel mai bun actor, 2007), Călătoria lui Gruber, Carol I, Undeva la Palilula, Moromeții 2, sau popularul serial TV Las Fierbinți.
Şi publicul îl iubeşte până la 69 (de ani), când, cu melancolie şugubeață, se joacă vesel cu timpul care trece şi lasă urme în trupurile şi în viețile noastre.
“Ce faci, când dai o mică petrecere pentru câțiva prieteni vechi şi nu-i mai recunoşti?”, se întreabă Răzvan Vasilescu. “Ce-i spui soției acum, când te invită să dansezi? Ce faci când sună telefonul şi la telefon e o voce de femeie pe care nu o recunoşti? Sau când stai cu un pahar, mai mult decât ar trebui?
Vreau să zic că nu mai e ce-a fost odată. Şi a fost extraordinar. Dar mai mult decit orice, vreau să mulțumesc că sunt în viață şi mai râd şi-i mai fac şi pe alții să râdă uneori.
Şi asta-i o mare bucurie, ca oamenii să râdă. Ce poate fi mai bine? Despre asta e spectacolul: despre bucuria de a râde.” Într-adevăr, se râde în toate felurile la one-man show-ul lui Răzvan Vasilescu, de la zâmbet la râsul complice, de la surâsul interior la hohote de râs.
Veniți la Teatrul Tony Bulandra, joi, 16 noiembrie, la ora 19 şi vă veți convinge că râsul nu are vârstă!