Breaking News

TÂRGOVIȘTE: Construcția singurei autogări publice din ultimii 30 de ani a fost finalizată 

Noi 09, 2023
Proiectul de modernizare a transportului public local târgoviștean, cel mai mare proiect din istoria municipiului, a ajuns la final. Astăzi, a fost inaugurată investiția de pe Calea Ialomiței unde primăria a terminat construcția singurei autogări publice din ultimii 30 de ani.
Cu finanțare din bani europeni, 128.151.559,30 lei, au fost achiziționate 40 de autobuze Mercedes Benz Citaro Hybrid, au fost construite 3 autogări, au fost reabilitate străzi ķn lungime de 5,4 km (bulevardele Mircea cel Bătrân și Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării, precum și pasajul peste calea ferată pe DN 72, lângă Pavcom), au fost modernizate 28 de stații de călători. Fiecare autogară este monitorizată video, dispune de sistem de informare pe bază de panouri în tehnologie LED, este dotată cu sală de așteptare, info point, grupuri sanitare, inclusiv pentru persoane cu dizabilități, o cameră mama și copilul.
IMG-20231109-WA0101
IMG-20231109-WA0102
„Noi, cei din administrația publică locală, trăim un moment important și un moment de satisfacție profesională, pentru că discutăm despre cel mai mare proiect din istoria municipiului Târgoviște, proiectul care vizează modernizarea transportului public local din Târgoviște, o investiție în valoare de 128 de milioane de lei. Acum, iată, am reușit să îl finalizăm. Vorbim despre o finanțare europeană în proporție de 98%, discutăm despre construirea a trei autogări, aceasta fiind una dintre ele. Proiectul mai cuprinde o autobază pentru cele 40 de autobuze Mercedes Benz-Citaro Hibrid, care au fost cumpărate tot pe acest proiect. De asemenea, au fost modernizate 28 de stații de călători, au fost reabilitate două bulevarde și două străzi, și a fost reabilitat un pasaj rutier. Toate acestea sunt în cadrul unui proiect, așa cum am spus, în valoare de 128 de milioane de lei. O să vedem mai mult din ceea ce înseamnă această investiție din municipiul Târgoviște. Este vorba despre cel mai mare proiect implementat vreodată, aici, la Târgoviște. Am reușit să schimbăm total fața transportului public local târgoviștean și în zona Civitas, adică în acele comune în care operatorul municipiului Târgoviște asigură serviciul de transport public. Nu în ultimul rând, vreau să-i mulțumesc domnului președinte, Corneliu Ștefan, pentru sprijinul deosebit acordat comunității târgoviștene, de cel puțin trei ani.”, a transmis primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.
IMG-20231109-WA0075
“Este un moment deosebit de important pentru municipiul Târgoviște, dar și pentru județul Dâmbovița. Astăzi, nu finalizăm lucrările la cea mai importantă investiție din municipiul Târgoviște, ci astăzi intrăm într-o nouă etapă pentru dezvoltarea municipiul Târgoviște și pentru județul Dâmbovița. Când vorbim de transport public local, când vorbim despre infrastructură rutieră, vorbim despre o civilizație modernă. Mă bucur că, alături de Primăria Târgoviște, Consiliul Județean Dâmbovița a putut să fie parte la cele mai importante investiții de pe raza municipiului Târgoviște. Astăzi vom scrie prima etapă în dezvoltarea tuturor proiectelor pe care Consiliul Județean Dâmbovița le are în parteneriat cu Primăria Târgoviște. Mă bucur că am putut să fim parte la finalizarea centurii ocolitoare a municipiului Târgoviște, știți foarte bine, Consiliul Județean Dâmbovița a avut o cotă de 32%, mă bucur că avem astăzi în desfășurare între Consiliul Județean Dâmbovița și Primăria municipiului Târgoviște, prin Programul Județean de Dezvoltare Locală, cel mai mare proiect pe care îl avem pe trei ani în acest program unic din România și este cel mai mare proiect ca valoare dintre Primăria municipiului Târgoviște și CJD.  De asemenea, împreună cu domnul primar, am gândit locuri de parcare pentru municipiul Târgoviște, și, nu în ultimul rând, cea mai mare investiție de pe raza județului Dâmbovița, Inelul doi de centură al municipiului Târgoviște.  Vorbim despre o investiție de peste 147 de milioane de euro, o investiție care va schimba nu doar fața municipiului Târgoviște, ci fața județului Dâmbovița”, a precizat președintele CJD, Corneliu Ștefan.
IMG-20231109-WA0107
“Este o mare plăcere, ca de fiecare dată, să fiu prezent în municipiul Târgoviște, unde nu doar locurile sunt minunate, dar și oamenii care le sfințesc, iar dumneavoastră sunteți o parte importantă a acestora. (…) Agenda mea pentru ziua de astăzi era ocupată cu o activitate undeva la 300 de kilometri de Târgoviște, așa că mi-am reconfigurat traseul, ca semn de mulțumire, de considerație, față de modul în care ați ales ca în Târgoviște și Dâmbovița să rezolvați atâtea probleme ale comunității, cu sprijinul fondurilor europene. Proiectul pe care astăzi municipalitatea Târgovișteană îl oficializează, este un proiect etalon pentru ceea ce ar trebui să se întâmple și în alte reședințe de județ și vreau să vă felicit pe toți cei care ați contribuit pentru realizarea acestei investiții.”, a adăugat Liviu Mușat, ADR Sud Muntenia.
IMG-20231109-WA0106
Fără categorie

Despre autor

Informatie in curs de actualizare