Noapte
Zi
19 December 2023
1 min read

Dep. PSD Carmen Holban:”Decizii pragmatice ale PSD în scopul protejării şi creşterii veniturilor românilor”

”Una dintre ţintele semnificative ale guvernării PSD este protejarea veniturilor românilor şi creşterea puterii lor de cumpărare, îndeosebi a celor cu venituri reduse. Acest deziderat va fi continuat şi anul viitor, prin decizia fermă de majorarea a salariului minim, precum şi prin susţinerea masivă a investiţiilor în economie, inclusiv în mediul privat.

Situaţia bugetară actuală permite Executivului condus de PSD creşterea salariului minim, fapt ce reprezintă o veste excelentă pentru cetăţeni. În prezent, sunt în plină desfăşurare discuţiile tehnico-organizatorice pe tema acestui subiect, astfel încât detaliile majorării să fie stabilite în mod pragmatic şi coerent, în urma dialogului decidenţilor guvernamentali cu patronatele şi sindicatele.
Suplimentar, Executivul a dispus ca până la următoarea majorare a salariului minim să păstreze facilitatea sumei de 200 de lei, care este în prezent exceptată de la plata taxelor, astfel încât salariul net al angajaţilor să nu fie afectat. Prelungirea facilităţii deducerii sumei de 200 de lei până la 1 iulie 2024, când se majorează salariul minim, a fost decisă de premierul Marcel Ciolacu, ca măsură de prevenire a oricărei potenţiale diminuări a salariului minim, care ar fi putut surveni de la 1 ianuarie. În aceste circumstanţe, niciun român nu va pierde niciun leu din veniturile actuale.
În acest an, cu PSD la guvernare, salariul minim brut a crescut cu 750 de lei, majorarea fiind cu 29,4% faţă de 2022, în două etape, de la 2.550 de lei la 3.000 de lei brut, în ianuarie, iar ulterior, din octombrie, la 3.300 de lei brut. Măririle salariului minim au adus beneficii în special mediului privat, în acest sector înregistrându-se cel mai important procent a angajaţilor remuneraţi cu salariul minim.
Nu în ultimul rând, la nivelul global al economiei naţionale, ridicarea cuantumului salariului minim a avut drept consecinţă imediată creşteri consistente ale salariului mediu, survenind astfel o majorare anuală de 17%, în octombrie 2023 faţă de octombrie 2022, în termeni nominali, precum şi de 8,4%, în termeni reali.
În concluzie, măsurile adoptate de PSD privind progresul salariului minim, cât şi a celui mediu, au avut ca rezultat direct creşterea efectivă a puterii de cumpărare a populaţiei, fiind atenuată astfel, în mod semnificativ, rata inflaţiei.”- deputat PSD Dâmbovița, Carmen Holban.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

ANINOASA: Târg de Crăciun organizat în scop caritabil

Articolul Urmator

Modernizarea transportul public local târgoviștean, un proiect de succes

Ultimele Articole

Mergisus