Noapte
Zi
13 December 2023
1 min read

Salariații ERDEMIR vor fi trimiși în șomaj! Vineri, ies la proteste în fața Prefecturii Dâmbovița! 

Salariatii ERDEMIR ROMANIA protesteaza in fata Prefecturii Dambovita in data de vineri 15 decembrie 2023 intre orele 11:00-13:00.

Oprirea activitatii de productie si trimiterea in somaj tehnic a salariatilor Erdemir Romania in lunile decembrie 2023 si ianuarie 2024 este consecinta exclusiva a unei politici fiscale netransparente, arbitrare si abuzive a statului roman, care refuza sa determine operativ, corect si transparent valoarea de vama a materiei prime contractate si care, prin Autoritatea Vamala Romana, impune  plata de  garantii stabilite arbitrar pentru importul materiei prime care se proceseaza la Erdemir Romania.

Pe intelesul tuturor, in conditiile in care pretul materiei prime importata din Turcia a scazut,  Autoritatea Vamala Romana refuza sa aplice taxele vamale la noua valoare de piata a materiei prime si, motivand ca exista suspiciuni privind realitatea pretului la materia  prima importata de Erdemir Romania, obliga compania sa plateasca sume considerabile de bani, cu titlu de garantie, ca marfa sa fie ridicata din vama.

Potrivit normelor juridice prevazute  Acordul general de tarife si comert, o astfel de masura se poate lua dupa consultarea companiei si numai daca sunt constatate diferente semnificative intre pretul de contractare si pretul de referinta pentru produse similare, ambele conditii fiind nerespectate de catre  Biroul Vamal de Frontiera Constanta Sud, care a dispus masura.

Oprirea productiei are consecinte sociale semnificative, salariatii Erdemir Romania urmand sa fie trimisi in somaj tehnic pana la sfarsitul lunii ianuarie 2024 din cauza acestei imprejurari, acesta fiind motivul pentru care vor protesta. Comunicat de presa Sindicat Valahia, presedinte Nicolae Dragodanescu.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

 Școala Gimnazială și Grădinița Iedera de Jos, renovate de Asociația BookLand, au fost inaugurate

Articolul Urmator

TÂRGOVIȘTE: Primăria amenajează un centrul social pentru persoane vârstnice și o cantină de ajutor social

Ultimele Articole

Mergisus