Noapte
Zi
13 March 2024
1 min read

Șapte comune dâmbovițene au cadastrul efectuat în proporție de 100%           

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Dâmbovița va încheia contracte de finanțare a lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale cu 33 de unități administrativ – teritoriale (UAT) din cele 66 eligibile.

Cele 33 de localități care și-au exprimat intenția de a accesa fondurile puse la dispoziție de către Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) au solicitat, în total, 4.955.000 lei. Lucrările de cadastru general sunt gratuite pentru cetățeni și se desfășoară în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF).

Primarii interesați să înceapă sau să continue lucrările de cadastru general pe sectoare cadastrale s-au putut adresa, încheia contracte de finanțare cu OCPI Dâmbovița, începând din data de 08 martie 2024.

 Pentru a beneficia de fondurile alocate de ANCPI, UAT-urile care vor semna contracte de finanțare cu OCPI Dâmbovița, trebuie să găsească prestatori în termen de 60 de zile de la data semnării contractului de finanțare.

 În cadrul celei de a zecea etape, fiecare UAT eligibil poate primi până la 160.000 lei pentru înregistrarea proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Deschiderea cărților funiciare este gratuită pentru cetățeni, fondurile necesare fiind asigurate din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin OCPI Dâmbovița.

 În prezent, din totalul de 89 de UAT –uri din Județul Dâmbovița, au fost cadastrate în proporție de sută la sută 7 comune (UAT Corbii Mari, UAT Vulcana Băi, UAT Bilciurești, UAT Dobra, UAT Șotânga, UAT Comișani, UAT Vlădeni), iar în alte 61 de localități se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale.

PNCCF are drept scop înregistrarea, gratuită pentru cetățeni, a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Programul este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI, din fonduri europene nerambursabile, dar și din bugetul local al primăriilor.

          Mai multe informații referitoare la PNCCF sunt disponibile pe pagina web a ANCPI, www.ancpi.ro.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

DÂMBOVIȚA: Avertizare meteo! Plouă până vineri

Articolul Urmator

Băieți, nu ține! Obișnuiți-vă! Nu mai reprezentați nimic! 

Ultimele Articole

Mergisus