1361 de gospodării din județul Dâmbovița vor fi racordate, în mod gratuit, la rețeaua de apă și canal prin intermediul programului Prima Conectare. Astfel, 466 de familii vor beneficia de rețea de apă, 268 de rețeau de canalizare, iar 627 de ambele utilități. Totul va fi posibil în cadrul unui proiect care va implementat de către Consiliul Județean Dâmbovița, prin Compania de Apă, cu sprijin financiar din partea Administrației Fondului pentru Mediu.
Valoarea proiectului se ridică la suma de 12,7 milioane de lei și are ca și beneficiari familii vulnerabile, cu un venit de maxim 1700 lei pe membru.
“Astăzi semnăm pentru programul Prima Conectare prin Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița, reprezentată de directorul Liviu Stoica. Programul Prima Conectare este unul deosebit de util și așteptat de mult timp. Astăzi, cu sprijinul Administrației Fondului pentru Mediu, 466 de gospodării vor fi branșate la rețeaua de alimentare cu apă, 268 de gospodării vor fi racordate la rețeaua de canalizare și 627 de gospodării vor fi branșate la rețeaua de alimentare cu apă și racordate la rețeaua de canalizare. Această etapă a programului din județul Dâmbovița are o valoare de 12,7 milioane de lei. Vreau să specific că am mai avut o etapă prin care 2666 de gospodării a fost brânșate la rețeaua de alimentare cu apă și a fost racordate la rețeaua de canalizare. Valoarea totală a proiectului anterior a fost de 25 milioane de lei.”, a transmis Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovita.
“Așa cum s-a menționat, pentru cel de al doilea contract, cu Prima Conectare, este un program care are finanțare din PNRR. Suntem la treia sesiune de finanțare. Operatorul de la Dâmbovița a mai beneficiat o dată de finanțare. Acum este runda a doua, dacă mai există persoane vulnerabile, pentru că aici discutăm de un program care se adresează persoanelor vulnerabile, cei care au venit sub 1.700 de lei pe membru de familie, doar aceia pot fi beneficiarii acestui program. Dacă operatorul mai identifică și alți beneficiari, așteptăm cu interes și la o nouă rundă de finanțare, pentru a putea consuma cât mai mulți bani și pentru a putea brașa cât mai mulți oameni vulnerabili la resursele de apă și canalizare.”, a adaugat Laurențiu Neculaescu, director AFM.