Noapte
Zi
10 April 2024
1 min read

Sălile de jocuri de noroc vor fi interzise în localitățile care au sub 15.000 locuitori

În cursul zilei de marți, plenul Camerei Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care are ca subiect sălile cu jocuri de noroc. Proiectul a primit 243 de voturi “pentru”, patru abţineri, iar doi deputaţi nu au votat deloc.
“Zilele bune ale celor care au profitat cu lăcomie vânzând iluzii oamenilor s-au încheiat. Parlamentul a votat astăzi scoaterea păcănelelor din peste 90 la sută din localitățile din România.
Protejarea oamenilor trebuie să fie prioritatea, nu niște bani în plus aduși la buget obținuți pe suferința oamenilor. Am crescut taxele pentru jocurile de noroc, am reglementat mai bine domeniul, am interzis păcănelele în localitățile sub 15 mii de locuitori și vom continua să luăm măsuri până când lucrurile vor fi sub control. Nu mi-e frică de nimeni și voi merge până la capăt!”, spune primul ministru Marcel Ciolacu.
FB_IMG_1712746213067
În acest moment, în România funcționează peste 15.000 de săli de jocuri de noroc, iar ca și exemplu, dacă proiectul de lege va intra în vigoare în această formă, în București ar mai funcționa până în 150 de săli, iar în orașe ca Iași, Constanța, Brașov, Craiova, Cluj  sau Galați vor mai avea licență în jur de 30 de astfel de locații.
“Astăzi industria jocurilor de noroc, industria păcănelelor va suferi prima mare înfrângere în Parlamentul României. Voi convoca patru comisii, în paralel cu şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, pentru a dezbate în regim de urgenţă prima lege împotriva industriei păcănelelor, această industrie care nenoroceşte familii, distruge destine şi care face extrem de mult rău României. În sesiunea de vot final de astăzi vom adopta această lege care va presupune că în peste 90% din localităţile din România nu se va mai putea desfăşura acest tip de activitate, vor dispărea păcănelele, jocurile de noroc”, adaugă Alfred Simonis, preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor.
Sursă: euronews.ro

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

S-au inventat electronicele care nu mai poluează mediul. Ce sunt Papertronics!

Articolul Urmator

ITM Dâmbovița, controale pe șantierele de construcții din județ! BILANȚUL ACTIVITĂȚILOR: amenzi de 676 mii lei, sistări de activitate, 29 de angajați depistați lucrând la negru

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați