Noapte
Zi
29 May 2024
2 mins read

A fost inaugurată Școala Gimnazială de la Picior de Munte-Boboci

În acestă dimineață, a fost inaugurată Școala Gimnazială Picior de Munte-Boboci.  Noul amplasament are 8 săli de clasă, 3 laboratoare, dotate cu tot ceea ce este necesar pentru ca atât elevii cât și cadrele didactice să-și poată desfășura activitatea în cele mai bune și moderne condiții, dar și o sală de sport cu vestiare. Proiectul, finanțat prin ADR Sud-Muntenia cu ajutorul fondurilor europene, a fost unul mai dificil, și, deși a fost început cu 5 ani în urmă, construcția propriu-zisă a durat 9 luni. Potrivit autorităților locale, pandemia, dar și procedurile administrative au reprezentat motivele pentru care au apărut întârzieri.

”După o perioadă de șase ani, de când am pornit acest proiect, reușim să-l inaugurăm. Au fost șase ani, dar, în realitate, la această școală s-a lucrat nouă luni. Practic, cinci ani au durat procedurile administrative, iar construcția efectivă a școlii a durat nouă luni. Nu a fost zi în care să nu avem cel puțin 50 de muncitori pe șantier. Inaugurăm astăzi Școala Nr. 2 de la Boboci, o școală cu opt săli de clasă, trei laboratoare, o sală de sport, împrejmuire și amenajare incintă. Copiii vor învăța într-un singur schimb, nu vor mai fi nevoiți să se chinuie după-amiaza.”, a transmis primarul comunei Dragodana, Gheorghe Sandu.

”Astăzi este un moment deosebit pentru tot județul Dâmbovița, nu doar pentru comuna Dragodana. Investiția în educație este cea mai importantă. Vreau să îl felicit pe domnul primar pentru această investiție, dar și pe constructor pentru lucrările de calitate pe care le-a realizat aici, dar mai ales pentru timpul foarte rapid pe care l-a avut la dispoziție pentru construcție. Totodată, mulțumiri tuturor cadrelor didactice, copiilor și părinților pentru răbdarea pe care au avut-o în această perioadă. În continuare vom fi alături de comunitatea din Dragodana.”, a adăugat Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

”Entuziasmul vostru spune mai mult decât am putea noi transmite astăzi la inaugurarea acestei locații deosebite din satul Picior de Munte. Încă o dată se adeverește că o administrație performantă își spune cuvântul în viața fiecărui cetățean din localitate. Încă o dată vedem importanța fondurilor europene, dar și colaborarea bună pe care primăria Dragodana o are cu administrația județeană. Ce dar mai frumos putea să ofere domnul primar cu ocazia zilei de 1 Iunie?! Vă doresc , dragi copii, să vă bucurați de această școală și de tot ceea ce vă oferă.”, a fost mesajul Prefectului județului Dâmbovița, Claudia Gilia.

”Particip cu mare bucurie alături de dumneavoastră la acestă inaugurare. Pentru ca procesul educativ să se desfășoare în condiții foarte bune este nevoie ca unitățile de învățământ să fie dotate la standarde europene. Este și cazul acestei unități în care ne aflăm astăzi ocazie cu care îi felicit pe toți cei implicați în acest proiect. ” , a adăugat și Adriana Tudose, Inspector General al Inspectoratului Școlar Dâmbovița.

 

 

 

 

 

 

 

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

TÂRGOVIȘTE: Surprize, spectacole, ateliere de creație și Paradă, pentru toți copiii, de 1 Iunie! PROGRAMUL EVENIMENTELOR!

Articolul Urmator

UPS Dragomirești va produce muniție pentru NATO

Ultimele Articole

Mergisus