Noapte
Zi
13 May 2024
5 mins read

Cel mai modern și performant angiograf din țără a fost inaugurat la Spitalul de Urgență Târgoviște

În prezența primului ministru al României, Marcel Ciolacu, și al ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, angiograful de la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște a fost inaugurat, investiția fiind una deosebit de importantă pentru sistemul sanitar dâmbovițean. Astfel, proiectul Consiliului Județean Dâmbovița a constat în construcția unei clădiri noi  dotată cu toată aparatura necesară astfel încât pacienții cu afecțiuni cardiace să beneficieze de cele mai bune condiții. Angiograful, care a costat aproximativ 10 milioane de lei, este cel mai modern aparat de acest fel din țară.
“Este un moment de referință pentru județul Dâmbovița și pentru România. Astăzi inaugurăm un corp nou al Secției de Cardiologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, un corp nou, care a fost construit de la zero, o promisiune pe care am făcut-o în fața dâmbovițenilor.(…).
Vorbim despre o investiție de peste 16 milioane de lei. Corpul clădirii are o suprafață de 450 mp și a costat aproape 8 milioane de lei. În această clădire am montat un angiograf și așa cum discutam cu seful secției Cardiologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență este cel mai modern aparat din România, la standardele anului 2024. Aparatul a costat apoximativ 10 milioane de lei. Este o investiție de doi ani de zile, o investiție pe care am promis-o dâmbovițenilor și bineînțeles, împreună cu conducerea Spitalului Județean de Urgență am putut să realizăm această investiție. Și în anul 2020, le-am spus dâmbovițenilor că prioritatea mea și a echipei mele la nivelul Consiliului Județean Dâmbovița este sănătatea dâmbovițenilor și a rămas și astăzi prioritatea 0.
La nivelul Spitalului Județean vorbim și de un ambulatoriu nou, cu dotări la standarde moderne pe care îl vom inaugura în maxim 30 de zile, vorbim de reabilitarea, modernizarea și extinderea secției de Primiri Urgențe, vom construi în curtea Spitalului de Urgență o parcare nouă, cu 320 de locuri. Mai avem modernizarea și reabilitatea clădirii de Boli infecțioase din Târgoviște ,modernizarea și reabilitarea secției de Pediatrie Gura Ocniței, reabilitarea și modernizarea Serviciului de Ambulanță Moreni, reabilitarea și modernizarea Serviciului de Ambulanță Târgoviște. Achiziționăm în perioada următoare materiale pentru Spitalul de Urgență Târgoviște pentru a diminua cazurile de infecție nozo-comiale și mai avem un proiect privind digitalizarea Spitalului de Urgență din Târgoviște și o să reablilităm și modernizăm pavilionul administrativ din cadrul Sputalului Județean de Urgență.
Cel mai important lucru pe care l-am făcut la nivelul Spitalului de Urgență din Târgoviște, împreună cu ai mei colegi și cu conducerea spitalului a fost atragerea în echipă de medici noi, de medici tineri. În trei ani și jumătate avem 52 de medici noi, cu media de vârstă de 45 de ani. Cred că este un lucru formidabil pentru Spitalul Județean de Urgență și nu ne vom opri aici. Vom continua să scoatem la concurs posturile vacante pe care le avem la nivelul spitalului. Acestea sunt investițiile cele mai importante în domeniul sănătății dâmbovițenilor pe care le vom duce la bun sfârșit, investiții importante pentru județul Dâmbovița și pentru România. În ultima lună 200 de dâmbovițeni au fost transferați la București, iar cu acest angiograf nou vom putea salva 200 de dâmbovițeni.”, a transmis Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița.
“Pot să spun, fără nicio reținere, că ați foști norocoși. Aveți performanță administrativă, iar toate lucrurile din acel moment au pornit în direcția corectă. Mai devreme am vorbit despre investiții în infrastructură, în drumurile publice, promise de foarte mulți ani și acum realizate de Guvernul României și domnul președinte al Consiliului Județean Dâmbovița. Vorbim despre investiții cum este normal în sănătate și în educație. Dacă dorim să sperăm că ni se întorc familiile, prietenii și copiii din diasporă, vorbim de fapt de calitatea vieții, vorbim despre nivelul de trai și nu în ultimul rând, vorbim, cum spunea domnul ministru Rafila, despre un vârf de investiții România în toate domeniile, dar în mod special domeniile prioritare; educație, sănătate și infrastructură. Este pentru prima dată în România când avem 41 de miliarde în primele patru luni cheltuieli pentru investiții, atât din bugetul de stat, cât și din fonduri europene. Din punctul meu de vedere se poate și mai mult și, categoric, pentru prima oară în istoria României, vom depăși ceea ce ne-am asumat prin bugetul de stat.(…). Părerea mea, și vi-o spun sincer, încercați să-i prețuiți pe cei care au avut performanță, pe Corneliu Ștefan și Daniel Cristian Stan, cei care în fiecare zi au înțeles de ce au fost aleși de către oameni și care au empatie pentru oameni, le place administrația. Este un lucru rar să îndeplinești toate condițiile și, după cum se vede la dumneavoastră, aveți performanță.”, a fost mesajul primului ministru Marcel Ciolacu.
“Spitalul Județean de aici, din Târgoviște, este beneficiarul unei gândiri în primul rând pe termen mediu pentru dezvoltarea acestor servicii medicale de bună calitate, în siguranță, pentru pacienții din acest județ. Iar ceea ce vedeți aici, în spatele nostru, în clădirea aceasta a angiografului reprezintă, până la urmă, continuarea unei politici de sănătate care are ca și scop să reușim să salvăm vieți pentru că patologia cardio-vasculară este cea mai importantă, din punct de vedere al morbidității și mortalității, iar lucrurile acestea nu poți să le faci decât dacă ai la dispoziție două elemente. În primul rând, echipamentele performate, și mă bucur că există aici, la spital, și, să nu uităm resursă umană, personal calificat.
Și am discutat și cu doamna manager, și cu medicul șef de secție care face această activitate de cardiologie intervențională să vedem cum putem să îmbunătățim numeric și calitativ resursa umană, astfel încât acest centru să poată să funcționeze permanent, indiferent o oră pentru că, până la urmă când faci infarct nu există o oră programată și trebuie să poți asigura asistența medicală în timpul cel mai scurt, pe toată durata zilei. (…). Așa că, ceea ce se întâmplă în acești ani în România în ceea ce privește dezvoltarea sistemului de asistență medicală, fie că discutăm despre spitale, fie că discutăm de ambulatorii de specialitate, cred că este fără precedent în istoria acestei țări. Mă bucur pentru pacienții în România și, bineînțeles, pentru colegii mei.”, a transmis Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.
La eveniment a mai fost prezent și europarlamentarul Mihai Tudose, Secretarul General al Guvernului, senatorul Paul Stănescu, dar și numeroase cadre medicale.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Super petrecere și distracție la Corbii Mari! Pe 19 mai se sărbătorește Ziua Comunei

Articolul Urmator

Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, vizită pe șantierul de pe DN7, Bâldana-Titu  

Ultimele Articole

8000 de dâmbovițeni prezenți la Noaptea Muzeelor

În acest an, Noaptea Muzeelor a fost una atipică. Foarte mulți muzeografi și angajați ai unităților au ieșit la proteste din cauza inechităților și salariilor mici, refuzând participarea la eveniment. Deși în
Mergisus

Nu ratați

(VIDEO) Peste 2000 de oameni s-au bucurat și s-au distrat de ziua comunei Corbii Mari

A fost sărbătoare mare în comuna Corbii Mari! Atmosfera de

8000 de dâmbovițeni prezenți la Noaptea Muzeelor

În acest an, Noaptea Muzeelor a fost una atipică. Foarte