Noapte
Zi
14 May 2024
3 mins read

Sănătatea cetățenilor, prioritatea numărul unu a candidatului PSD la primăria Titu, Laurențiu Costache

Este binecunoscut faptul că, în ultimii ani au existat nenumărate promisiuni pe ceea ce înseamnă construirea unui spital nou în orașul Titu. Până în acest moment au fost doar vorbe, nimeni nu a făcut niciun demers concret, nici măcar un studiu de fezabilitata, acesta fiind un proiect pe care majoritatea cetățenilor și-l doresc. Astfel, Laurențiu Costache, președintele PSD Titu și candidat pentru primăria orașului, dorește să vină în întâmpinarea doleanțelor alegătorilor, aducându-le în atenție proiectele sale în domeniul sănătății, domeniu prioritar atât pe el cât și pentru echipa sa. Acesta are în plan îmbunătățirea serviciilor Spitalului orășenesc Titu, construcția unui centru medical nou, modernizarea Serviciului Primiri Urgențe, atragerea de cadre medicale specializate, dar și înființarea unui compartiment, în cadrul primăriei, unde își vor desfășura activitatea mai mulți asistenți medicali comunitari care să se ocupe de îngrijirea persoanelor vulnerabile.
„Pe partea de sănătate, în precampanie am mers și am stat foarte mult de vorbă cu oamenii, în special pe scările de bloc și nu numai. Credeți-mă că am avut scări unde am stat și peste 40 de minute din dorința de a discuta cât mai mult cu oamenii și de a afla cât mai multe informații și cât mai multe doleanțe ale lor. Pot să vă spun că 99% din dorințele oamenilor, atât din oraș cât și din cartiere, a fost construirea unui nou spital. Actuala administrație se străduiește de 12 ani să construiască un nou spital. S-a venit cu promisiuni, iar acum probabil o să reînnoiască promisiunea că o să construiască spital. Din păcate, așa cum am spus, nu s-au făcut nici măcar studii de fezabilitate pentru acest spital.
Pentru mine și echipa mea este o prioritate construirea unui nou spital, dar până la momentul când se va întâmpla acest lucru, probabil, o să fie o perioadă un pic mai anevoioasă. Până la acest moment, actuala administrație a orașului nu a făcut nici un demers. Ne-am propus însă să încercăm să eficientizăm la maxim ceea ce avem în momentul ăsta, pe infrastructura care există acum în oraș. Și, printre proiectele pe care îmi doresc să le implementez ar fi construirea un centru medical, modern, în Titu, finanțat pe Program Județean de Dezvoltare Locală, care să fie echipat corespunzător, modernizarea Unității de Primiri Urgențe din Titu, în parteneriat cu Consiliul Județean, pentru că să nu uităm niciodată, Consiliul Județean are în subordine Spitalul Județean de Urgență, de care aparține și spitalul și unitatea de primiri urgențe de aici, deci toate proiectele putem să le facem în colaborare și în parteneriat cu Consiliul Județean. Din discuțiile cu cetățenii am constatat că sunt foarte mulți oameni care au nevoie de asistentă, de îngrijire și au nevoie de o atenție mai delicată, de aceea vreau să propun înființarea, la nivelul administrației locale, unor posturi de asistent medical comunitar care se ocupe de monitorizarea persoanelor aflate în dificultate.
Adică un astfel de asistent comunitar ar trebui să aibă o zonă de care să se ocupe, să aibă o evidență clară cu toți oamenii care au probleme de sănătate și să le facă vizite periodice. Acest serviciu va fi în subordinea primăriei. Am discutat cu domnul președinte al Consiliului Județean, Corneliu Ștefan, despre toate aceste probleme și avem tot sprijinul pentru a implementa aceste proiecte.
Toți cetățenii au primit cu bucurie, au fost încântați de aceste lucruri, în momentul în care nu ai nimic, omul se bucură. În momentul în care spui că vei sprijini realizarea unui laborator de analize medicale, cabinete medicale pe diferite specializări, vei atrage medici nou, este o veste bună pentru fiecare dintre noi. Și da, știu că problema personalului medical este una sensibilă, însă suntem foarte aproape de capitală, iar medicii pot să vină la Titu ca și colaboratori, să acorde consultații medicale în anumite zile… Voi depune toate eforturile ca aceste lucruri să se întâmple. Îmbunătățirea sistemului de sănătate din Titu este o prioritate pentru mine și echipa mea.”, transmite Laurențiu Costache, președinte PSD Titu și candidat la primăria orașului.
MATERIAL REALIZAT LA COMANDA PSD DÂMBOVIȚA
CMF: 21240002

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Peste 100.000 lei, amenzi aplicate ieri de polițiștii dâmbovițeni

Articolul Urmator

Investițiile în sănătatea dâmbovițenilor, prioritare pentru echipa CJD și PSD

Ultimele Articole

Mergisus