Noapte
Zi
9 May 2024
1 min read

Șofer cu alcoolemie de 1,21 mg/l, fară permis a acroșat o mașină staționată și a fugit de la fața locului

*Bănuit de săvârșirea unor infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, plasat sub măsura controlului judiciar pentru 60 de zile*
La data de 8 mai a.c., în urma cercetărilor efectuate de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Găești, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Găești, un bărbat de 28 de ani, din Ionești, a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore.
Pe parcursul zilei de astăzi, 9 mai, bărbatul a fost prezentat magistraților, față de acesta fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.
Din investigațiile efectuate a reieșit faptul că, la data de 5 mai a.c., bănuitul ar fi condus un autoturism, pe strada Lânăriei din comuna Petrești, deși s-ar fi aflat sub influența alcoolului și ar fi avut anulat permisul de conducere.
În urma testării efectuate cu aparatul etilotest, conducătorul auto a prezentat o alcoolemie cu o valoare de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice de la o unitate medicală.
Totodată, acesta, în timp ce ar fi efectuat cu autovehiculul manevra de mers înapoi, ar fi acroșat un alt autoturism staționat și ar fi abandonat autovehiculul condus în zona respectivă.
În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz, pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat.
Notă IPJ Dâmbovița:  Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

CAUȚI UN LOC DE MUNCĂ? Vezi oferta AJOFM Dâmbovița pentru posturi locale sau în străinătate

Articolul Urmator

Prinși de polițiști că transportau, în mod ilegal, elevi către/de la unitățile de învățământ 

Ultimele Articole

8000 de dâmbovițeni prezenți la Noaptea Muzeelor

În acest an, Noaptea Muzeelor a fost una atipică. Foarte mulți muzeografi și angajați ai unităților au ieșit la proteste din cauza inechităților și salariilor mici, refuzând participarea la eveniment. Deși în
Mergisus

Nu ratați