Noapte
Zi
16 May 2024
5 mins read

Spitalul din Găești, O BOMBĂ CU CEAS! Se practică medicina doar cu stetoscopul! Aparatură de milioane de euro zace în depozite, nefolosită!

Încă o dată, situația dezastruoasă care există la spitalul din Găești este adusă în atenția publică de către Alexandru Iorga, președintele PSD organizația orășenească și candidat la alegerile locale din data de 09 iunie a.c. Problemele care există la acestă unitate medicală reprezintă una dintre cele mai des întâlnite situații pe care locuitorii i-au semnalat-o în cadrul discuțiilor și întâlnirilor. Deși există aparatură care a costat milioane de euro, performată și deosebit de utilă în desfășurarea actului medical, ea zace închisă în depozite de foarte mult timp, pentru că actuala conducere a spitalului nu  a fost capabilă să obțină aprobările și avizele de punere în funcțiune.

”Adevărul este că în orașul Găești  se practică medicina la fel ca la începutul secolului XX, doar cu stetoscopul. Astăzi nu mai este un secret că achiziția de echipamente în valoare de milioane de euro este nefolosită pentru că administrația de la Găești, managementul aplicat la acest spital, nu a fost în măsură să pună în funcțiune această aparatură. Nu a fost gândită o strategie atunci când aceste aparate au fost achiziționate. Ele astăzi, achiziționate de aproximativ 2 ani de zile, ies din garanție și nu sunt folosite. Domnul manager a considerat că este bine să cumpere 5 mese de operații, în poziția în care noi, la Găești, avem doar o singură sală de operații. Același lucru s-a întâmplat și cu incubatoarele, deși în spital nu există secție de neonatologie. Nu știu dacă știți, dar acolo avem incubatoare cumpărate, dar nu avem secție de neonatologie. Și, asemenea, exemple pot continua inclusiv cu aparatele ECOGRAF și cu toate celelalte care au fost achiziționate în ultima perioadă. Pot să vă spun că îmi pare rău pentru oamenii care lucrează acolo, pentru medici, pentru cadrele medicale, pentru asistenți, care sunt oameni de bună credință și care își doresc să muncească așa cum ar trebui în anul 2024, dar sunt cumva puși în situația de a nu rezolva problemele pentru că nu se pot folosi de aceste echipamente. Acești oameni merg zi de zi la muncă și se simt, așa cum am spus, legați de mâini și de picioare. Dacă ajungi noaptea la compartimentul de Primiri Urgențe nu ai nicio șansă, pentru că după ora 16:00 acolo nu se pot face nici măcar analizele de sânge cele mai elementare, o să vă dau un exemplu, hemoleucograma. Deci, nu putem face după ora 16:00 o asemenea analiză, iar medicii sunt puși în situația de a rezolva probleme, așa cum am spus, la fel ca la începutul secolului XX. Spitalul Găești este, din punctul meu de vedere, dar și al oamenilor cu care am interacționat, o bombă cu ceas. Este cea mai mare problemă cu care se confruntă orașul. Este insalubru, este condus iresponsabil și reprezintă una dintre principalele surse de revoltă în rândul comunității locale din cauza managementului, din cauza managerului care este susținut de primarul Grigore Gheorghe.”, transmite Iorga.

În același timp, acesta vine și cu soluții pentru ca situația de la spital să se schimbe, soluții viabile și concrete astfel încât unitatea medicală să poată funcțioana la parametrii normali, reali, să ofere servicii de calitate.

”Soluțiile noastre pentru a rezolva această problemă importantă, așa cum am spus, sunt următoarele. În primul rând trebuie să punem în funcțiune aparatura achiziționată. Mă refer la RMN și la computerul tomograf, care, așa cum am spus, astăzi nu pot fi folosite pentru că nu au fost obținute autorizațiile necesare și gândirea practicată la achiziționarea acestora nu a fost una solidă care să ne permită să folosim aceste aparate. De asemenea, vă pot spune, chiar zilele trecute am discutat cu un asistent medical de acolo. Acesta mi-a spus că pun bani din buzunar pentru a cumpăra consumabile, ceea ce nu mi se pare normal, motiv pentru care un alt obiectiv al meu este de a solicita un audit pentru a verifica exact ce se întâmplă și de ce astăzi oamenii în cadrele medicale sunt nevoite să pună bani din buzunar pentru a cumpăra consumabile. Un alt aspect pe care l-am în vedere este atragerea de fonduri europene pentru consolidarea și modernizarea clădirilor existente în cadrul spitalului.

De asemenea, un alt obiectiv este sprijin acordat din partea primăriei, în conformitate cu permisiunile legale, respectiv atragerea de medici care să fie cumva motivați în a veni la Găești. Am aici în plan oferirea de locuințe, oferirea de terenuri pentru construcția de case, decontarea în întregime a transportului, decontarea contravalorii cursurilor de formare profesionară, dar și altele, cum am spus, în conformitate cu legea. . De asemenea, un lucru foarte important, este înființarea de secții de maximă importanță pentru sănătatea oamenilor, precum cardiologie, neurologie, neonatologie și obstetrică ginecologie, dar și altele. Spitalul Găesști oferă astăzi preponderentă asistență medicală în regim ambulatoriu, fiind mai degrabă o policlinică, dar așa cum o spun de fiecare dată, noi avem nevoie de un spital. Înființarea de noi linii de gardă și de permanență în asigurarea asistenței medicale pe secții precum pediatrie, cardiologie, neurologie, stomatologie, dar și altele. Astăzi nu avem așa ceva. Acestea sunt măsuri de primă intenție, care trebuie implementate cu prioritate după data de 9 iunie, sau mai bine zis, după preluarea mandatului de primar. O spun și o repet, este treaba primarului, este treaba managerului de la spital, care, așa după cum știți, este asumat și numit de primar și care are un contract cu primarul și nu există scuză în acest caz să încercăm să ne dăm după perdea să spunem că nu este treaba noastră. Apreciez că primarul este responsabil pentru tot ceea ce se întâmplă acolo. Am încredere că alături de echipa mea, după 9 iunie, după ce vom câștiga alegerile, vom vedea Găeștiul, așa cum am zis-o de fiecare dată, progresând și evoluând. Am străbătut în această perioadă toate străzile orașului Găești și am interacționat cu foarte multe persoane, ocazie cu care le-am ascultat nemulțumirile și problemele cu care se confruntă. În același timp o să vă spun că sunt de părere că nu mai merge așa, nu mai merge cu se poate și așa. Acesta este un moment al schimbării în care decidem să construim un oraș mai bun pentru noi toți locuitorii.”, încheie Alexandru Iorga, candidatul PSD Gaăști pentru funcția de primar.

 

Material realizat de Vocea Dâmboviței SRL la comanda PSD Dâmboviţa
CMF: 21240002

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Universitatea Valahia organizează prima Conferință Internațională Anuală „Patrimoniu, Știință și Tehnologii pentru Conservare Durabilă”  

Articolul Urmator

Amenzi de 325.500 lei aplicate de inspectorii Gărzii de Mediu Dâmbovița, în luna aprilie

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

Subsolurile blocurilor sunt adevărate focare de infecție! Semnal de alarmă tras de Alexandru Iorga, candidat la primăria orașului Găești

O reală problemă a locuitorilor orașului Găești o reprezintă subsolurile

Alexandru Iorga, candidatul PSD pentru primărie: “Ne unim forțele pentru Găeşti!”

Încă de când și-a anunțat candidatura pentru primăria orașului Găești,