Noapte
Zi
17 June 2024
1 min read

Eveniment dedicat Zilei Universale a Iei, la Centrul Județean de Cultură Dâmbovița

Pentru că în fiecare an, pe 24 iunie, se sărbătorește Ziua Universală a Iei, sau „cămașa cu altiță”, așa cum mai este denumită, Centrul Județean de Cultură Dâmbovița  organizează, pe data de 21 iunie, un eveniment special dedicat acestui element de tezaur național.

Esența IEI constă în arta meșteșugului manual, transmis din generație în generație, iar celebrarea acesteia are multiple semnificații pentru cultura și spiritualitatea românească, întrucât se suprapune cu Sărbătoarea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul și cu „Drăgaica” sau Sânzienele, o sărbătoare prin excelență solară, dedicată anotimpului cald.

Astfel, pe data de 21 iunie 2024, în curtea Centrului Județean de Cultură, între orele 10:00 și 13:00, vă așteptăm la activități dedicate acestei sărbători, în cadrul cărora vor avea loc două expoziți: una de ii, din zona Munteniei, puse la dispoziție de doamna Liliana Iotu, precum și o expoziție de fotografie veche, din arhiva Centrului Județean de Cultură, ilustrând costumul popular dâmbovițean de la începutul secolului al XX-lea.- Comunicat de Presă Compartimentul Comunicare al Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Prezența și energia fiecăruia au făcut posibil Babel-ul

Articolul Urmator

„Povestea iei”, expoziţie etnografică organizată la Muzeul de Artă din Târgoviște

Ultimele Articole

Apelul fals la 112 pune în pericol vieți! Sună responsabil

Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității și structurile teritoriale de analiză și prevenire a criminalității, desfășoară, la nivel național, campania de conștientizare în rândul beneficiarilor minori și adulți

Dâmbovița, din nou, sub avertizare de caniculă

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ  COD GALBEN Interval de valabilitate: 19 iulie Fenomene vizate: val de căldură, caniculă și disconfort termic accentuat Valul de căldură va persista și disconfortul termic va fi ridicat în județul
Mergisus