Noapte
Zi
11 June 2024
1 min read

Expoziția de pictură și grafică „MODELE REPREZENTATIVE ALE ARTEI UNIVERSALE”, A ELEVILOR DE LA COLEGIUL NAȚIONAL „IENĂCHIȚĂ VĂCĂRESCU” TÂRGOVIȘTE

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, și Colegiul Național „Ienăchiță Văcărescu” din Târgoviște, vă invită mâine, 12 iunie 2024 ora 10:00, la vernisajul expoziției de pictură și grafică „MODELE REPREZENTATIVE ALE ARTEI UNIVERSALE”, la galeria de la etajul Muzeului de Istorie din Târgoviște.

Expoziția cuprinde lucrări realizate de elevi din ciclul liceal al Colegiului Național „Ienăchiță Văcărescu” din Târgoviște. Expoziția este alcătuită din lucrări realizate pe parcursul anului școlar actual și constituie un preambul pentru manifestările dedicate împlinirii a 150 de ani de la înființarea „Gimnaziului Văcărescu”, în anul 1874.

Lucrările de grafică reprezintă studiul elevilor după naturi statice cu mulaje după sculpturi antice (Venus din Milo) ori renascentiste (Capul lui Moise de la Monumentul funerar al papei Iulius al II-lea, de Michelangelo Buonarotti) la orele de educație plastică.      Sub îndrumarea doamnei profesoare Ioana Diaconu, tinerii au luat contact cu texturi diferite, pe care le-au transpus utilizând creionul pe hârtie. Tot în cadrul orelor de educație plastică, elevii au avut ca temă ilustrarea unei capodopere a picturii moderne, folosind de această dată culori de ulei și suport de pânză.

Printre lucrările de pictură importante ale secolului trecut – care i-au impresionat și, în același timp, determinat pe acești elevi să le reprezinte – se regăsesc: Vas cu floarea-soarelui, Noaptea înstelată, Autoportret, Terasă de cafenea noaptea – Vincent van Gogh, Girafa în flăcări – Salvador Dali, Guernica – Pablo Picasso, Sub un val în largul Kanagawa – Katsushika Hokusai etc.

Expoziția va rămâne pe simezele muzeului până pe 31 august 2024 la Galeria de la etajul Muzeul de Istorie (Târgoviște, Calea Domnească nr. 189), de marți până duminică, în intervalul orar 9:00 – 17:00.- Comunicat de Presă Compartimentul Imagine, Relații Externe, Consiliul Județean Dâmbovița.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

80,23% dintre târgovișteni au votat DANIEL CRISTIAN STAN

Articolul Urmator

Corneliu Ștefan (PSD Dâmbovița): ”Am avut o victorie categorică pe 9 iunie în județul Dâmbovița”

Ultimele Articole

Mergisus