A 56-a ediție a Turului României, eveniment organizat de Federația Română de Ciclism, alături de Auchan România, în calitate de partener principal, și Agenția Națională pentru Sport, însumează peste 800 de km și aduce la start 26 de echipe din 14 țări. Competiția începe la Deva, cu prezentarea echipelor, și propune 5 etape care trec prin Alba Iulia, Păltiniș, Sibiu, Cristian (BV) și Târgoviște, înainte de a ajunge la finiș, în 18 august, la București.
În județul Dâmbovița petrecem toată Etapa cu numărul 4, care va avea loc sâmbătă, 17 august, iar municipiul Târgoviște este epicentrul evenimentului, găzduind atât startul și finișul, cât și o competiție de ciclism pentru copii care are loc între cele două momente. Și Federația de Șah a pregătit o activare în zona de start/finiș dedicată pasionaților de orice vârstă.
Sâmbătă, 17 august, Etapa 4
189,1 km pe traseul Târgoviște – Moreni – Valea Lungă – Pucioasa – Vulcana Băi – Voinești – Târgoviște
Start: Târgoviște, Bulevardul Libertății, ora 10:45
Finiș: Târgoviște, Bulevardul Libertății, între orele 15:06-15.38, în funcție de viteza plutonului
Competiție de copii
Târgoviște, Bulevardul Libertății
Între orele 13:30-15:30
Detalii și înscrieri: https://bit.ly/CursaCopiilorTârgoviște
Turul României va fi transmis integral, în direct, pe Digi Sport, dar comunitățile de pe traseu au șansa de a-i încuraja și aplauda pe sportivi. În acest sens, o caravană publicitară va trece cu câteva ore înaintea plutonului, pentru a împărți materiale promoționale și de încurajare. Grupurile de inițiativă care doresc să organizeze momente speciale sunt invitate să-și anunțe intențiile la media@turulromaniei.ro, în așa fel încât aceste momente să poată fi surprinse de camerele de filmat și incluse în transmisiunea live de pe Digi Sport. Programul orar al trecerii plutonului ciclist poate fi consultat aici.
Inspirată de Turul Franței, publicația „Revista Automobilă” a organizat, în 1910, Circuitul Munteniei, pe ruta București-Sinaia-Târgoviște-București, însă competiția a fost pusă de pauză 3 ani mai târziu, din cauza Primului Război Mondial. În 1934, ziarul „Sportul Zilnic” a reluat ideea, organizând prima competiție ciclistă națională – Turului României, supranumită și „Mica Buclă”. Competiția figurează în calendarul Uniunii Cicliste Internaționale din 2008, iar din 2019 este organizată în parteneriat cu Auchan România. Mai multe informații despre Turul României 2024 pe: www.turulromaniei.ro