Camera de Comerț Dâmbovița în parteneriat cu Biblioteca Județeană I.H. Rădulescu au ales un mod inedit de a marca Ziua Limbii Române, zi care se sărbătorește, în fiecare an, pe data de 31 august. Astfel, cele două entități au organizat “Scrieri despre Anteprenoriat”, un eveniment care s-a dovedit a fi extrem de interesant și captivant pentru toți cei care au participat, fie că au fost spectotari, fie că au vorbit, din propria experiență, despre conceptul de antreprenor.
„De ce „Scrieri despre antreprenoriat”? Ne-am tot gândit noi oare ce au în comun un antreprenor cu un scriitor și am ajuns la concluzia că ambele categorii sunt creative, într-un fel sau altul fiecare antreprenor este un povestitor. În lumea afacerilor, și nu numai, cuvintele contează, ele au puterea de a mobiliza resurse, de a atrage clienți, de a motiva echipe. Un antreprenor care știe să își spună povestea este deja cu un pas înainte. Deci totul se leagă de o poveste…
Astăzi, mai mult ca oricând, cuvântul are rolul de a ne ghida. În lumea aceasta în care totul se schimbă, timpul nu mai este timp, singură constantă pare a fi incertitudinea și totul merge în zona digitalizării, avem nevoie de cuvinte, avem nevoie să ne expunem ideile, să discutăm, să vorbim despre concepte, despre cuvinte. Astăzi vorbim despre antreprenoriat. Literatura și antreprenoriatul pot lucra împreună. Scrierile despre antreprenoriat nu sunt doar despre cum să construim afaceri sau despre cum să facem planuri de afaceri sau doar despre bugete, sunt scrieri despre cum să construim caractere puternice și cum să învățăm etica în afaceri. Mulțumesc tuturor celor prezenți la eveniment. O zi a Limbii Române inspirată!”, a fost mesajul transmis de către Ștefania Striocă, directorul Camerei de Comerț Dâmbovița.
La rândul său, directorul Bibliotecii I.H.Rădulescu a făcut o prezentare a modului în care a evoluat conceptul de antreprenor, antreprenoriat, dar și al celui de reclamă încă din vremea în care au apărut primele ziare în țara noastră.
Totodată, studenții prezenți și-au exprimat propria viziune despre ceea ce înseamnă antreprenor, despre tot ceea ce au învățat și deprins la cursurile de specialitate, exprimându-și ideile și concepte legate de acest subiect.
A fost oră și jumătate în care toți cei prezenți, reprezentanți ai Camerei de Comerț Dâmbovița, ai Bibliotecii, ai mediului academic al Universității Valahia, ai Arhiepiscopiei Târgoviștei și ai mediului de afaceri dâmbovițean și-au împărtășit propriile experiențe, povești și sfaturi, trecând în revistă și importanța scrierilor și literaturii de specialitate în formarea și dezvoltarea antreprenorilor.