„Toți adulții au fost cândva copii, doar că puțini dintre ei își amintesc.” Regăsim acest gând în prologul cărții „Micul prinț” de Antoine de Saint-Exupéry, privită adesea drept o carte pentru copii, dar presărată cu situații alegorice și sensuri filosofice. Spectacolul „Micul prinț” este povestea unui copil care vrea să înțeleagă lumea. El călătorește cu ajutorul imaginației și al tehnologiei pe diferite planete, deținute de câte un personaj inedit. Fiecare dintre aceste personaje îi dă o lecție, uneori sub forma unei metafore. Suntem martorii unui proces de maturizare, unui simulator de experiențe. Micul Prinț este interpretat chiar de un copil actor (Matvii Kytrysh), însoțit de propria sa mamă (Olena Bila) ca ghid prin poveste. Ce metaforă frumoasă: mama își însoțește fiul atât în viață, pe scenă, cât și în contextul poveștii.
Teatrul Academic Dramatic Regional Donețk este un teatru din Mariupol, în sudul Ucrainei. A fost construit în 1960 și a intrat în atenția internațională a publicului când a fost în mare parte distrus de atacurile aeriene ale armatei ruse pe 16 martie 2022, rezultând în moartea a aproximativ 600 de persoane.
Actorii din Mariupol și președintele Festivalului, Mihai Constantin Ranin, au vorbit astăzi în cadrul conferințelor Babel despre piesă, trăiri, despre povestea tristă și plină de durere a teatrului ucrainean.