Breaking News

Breaking News

TÂRGOVIȘTE: Școala “Mihai Viteazul” va fi transformată într-o unitate modernă, europeană

Sep 11, 2019

La nivelul municipiului Târgoviște, autoritățile locale implementează, concomitent, mai multe proiecte ce vizează dezvoltarea infrastructurii educaționale. Fie că ne referim la creșe, grădinițe sau școli, investițiile derulate au ca principal obiectiv modernizarea unităților de învățământ și aducerea loc la un grad cât mai apropiat de standardele europene.

Este și cazul Școlii “Mihai Viteazul” situată în microraionul IX, aici unde, cu finanțare din fonduri europene de aproape 18 milioane de lei, primăria dorește ca, în termen de 12 luni, să schimbe radical unitatea, lucrările fiind multiple, de la reabilitarea corpului de clădire existent, la construirea altora noi, la dotări sau crearea unui teren de sport exterior.

“Suntem la Școala “Mihai Viteazul”, aici unde administrația locală târgovișteană implementează un proiect în valoare de aproximativ 18 milioane de lei, sursa de finanțare fondurile europene.

Deja începe să prindă contur această investiție, vorbim de o investiție foarte mare, vorbim de o investiție de natură să schimbe substanțial condițiile de aici. În spatele meu puteți observa noul corp de clădire, este unul care va determina majorarea numărului de clase de la 22 la 36. De asemenea, tot aici se construiește și noua sală de festivități, se mărește sală de sport, iar în partea cealaltă a clădirii existente se va construi baza sportivă. Este vorba despre un teren de sport exterior, inclusiv cu 200 de locuri în tribune. Va fi o schimbare radicală a acestei unități de învățământ.

Corpul actual de clădire se reabilitează, inclusiv la nivel de  structură de rezistență, se schimbă tâmplăria, se refac toate interioarele, astfel încât, vom avea, și pe zona respectivă o școală cu totul nouă.

Proiectul presupune și dotări didactice, de laborator și sportive, sisteme de supraveghere video, cu alte cuvinte, cam tot ceea ce este nevoie pentru o școală modernă, pentru o școală europeană, una dintre cele mai moderne din România.

De altfel, întreaga infrastructură educațională de aici din zonă se va schimba, se lucrează intens. Lângă avem Creșa Nr.8 care face obiectul unui proiect de reabilitare, dar și Grădiniță Nr.8 “Rază de Soare”, unde, de asemenea, există în derulare un proiect foarte important de modernizare, reabilitare, extindere.

Elevii de la Școala “Mihai Viteazul” au fost relocați, o parte la Colegiul  “Constantin Cantacuzino” și o parte la Școala “Grigore Alexandrescu”, fosta Școală nr.9. Relocarea va fi doar pe parcursul acestui an școlar, termenul de execuție al acestor lucrări fiind de 12 luni.” a precizat edilul  Cristian Stan.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: