Breaking News

Restituirile ilegale “au defrişat” păduri întregi din Dâmboviţa

Dec 31, 2012

Bilanț: Restituirile ilegale “au defrişat” păduri întregi din Dâmboviţa!

Costel Preda, directorul Direcţiei Silvice Dâmboviţa, a apreciat că, în ultimii ani, 10.000 de hectare de pădure situate pe raza judeţului au fost restituite ilegal.

Prezentând un bilanţ al activităţilor desfăşurate anul acesta în cadrul Direcţiei Silvice Dâmboviţa, ing. Costel Preda, directorul unităţii, a subliniat că au fost depăşiţi toţi indicatorii economici planificaţi, pe fondul unei mai bune organizări şi muncii susţinute din ultimele cinci luni.
Toate cele opt ocoale silvice încheie anul pe profit, la fel şi Pepiniera Centrală Găeşti. Directorul Costel Preda a precizat că aceste rezultate notabile au fost obţinute în condiţiile în care Direcţia Silvică mai administrează doar 59.975 hectare fond forestier, adică mai puţin de jumătate din suprafaţa împădurită a judeţului.
În opinia sa, această situaţie a apărut inclusiv ca urmare a retrocedărilor ilegale din ultimii ani. Costel Preda a apreciat că au fost restituite ilegal circa 10.000 hectare de pădure, localizate în special în zona de nord a județului, pe raza ocoalelor silvice Pucioasa şi Moroieni.
”Nu m-am opus niciodată şi nu am nici în prezent nimic împotriva retrocedărilor. Dar să fie făcute cu respectarea legilor. Ceea ce s-a întâmplat însă în ultimii ani este şi din vina fostei conduceri a Direcţiei”.

Costel Preda a explicat că restituirile respective s-au făcut în baza unor hotărâri judecătoreşti obţinute în condiţii discutabile, pe fondul dezinteresului manifestat de predecesorii săi în funcţie, care ”aveau obligaţia să sesizeze instituţiile statului în legătură cu toate acele nereguli”. Urmează demersuri pentru a anula, în măsura în care va fi posibil, ilegalităţile şi abuzurile constatate, dar este puţin probabil să fie tras cineva la răspundere pentru prejudiciile cauzate.

Dezvăluiri, Local

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, , , , ,