Noapte
Zi
19 March 2024
1 min read

Artistul de muzică populară, Pr. Marius Cristian Pop va interpreta pricesne în spectacolul “Vinerea Floriilor”, organizat de către Centrul Județean de Cultură Dâmbovița

În acest an, pe data de 26 aprilie va avea loc evenimentul ”Vinerea Floriilor”, ediția aVIII-a, Floriile fiind sărbătoarea care ne aminteşte de intrarea triumfală a Domnului în Ierusalim, înainte de Patimi.
Anul acesta, publicul dâmbovițean va avea bucuria de a-l întâlni, pentru prima dată la Târgoviște, pe renumitul interpret de folclor Marius Ciprian Pop. Personalitate multiplă, solist de muzică populară, dar și preot, se va prezenta în fața iubitorilor de folclor într-o altă ipostază: interpretând pricesne. Repertoriul abordat va fi compus din piese reprezentative ale folclorului religios, care vor urma cronologia faptelor, precum și a emoțiilor legate de ultima săptămână din viața lui Iisus Hristos (Săptămâna Patimilor) – Intrarea în Ierusalim, Cina cea de Taină, Răstignireași Învierea. Alături de el se vor afla instrumentiști ai Orchestrei Populare „Chindia”.
În deschiderea evenimentului, va urca pe scenă Corala Pro Musica ”Gheorghe Dimancea”, dirijor prof. univ. dr. Florin Emil Nicolae Badea, determinat de faptul că, în cadrul muzicii corale româneaști, regăsim un repertoriu extrem de bogat şi variat, cuprinzând lucrări muzicale specifice perioadei religioase pe care o traversăm, dar și prelucrări folclorice din literatura muzicală românească. De asemenea, tabloul va fi întregit cu scurte momente de poezie religioasă.
Pentru a ilustra simbolismul aparte al Paștilor, se va desfășura o expoziție de artă populară veche şi contemporană, în cadrul căreia vor expune meșteri populari din județul Dâmbovița.
„Fiind în Postul Paștelui și în săptămânile premergătoare Sfintelor Sărbători avem un spectacol cu Corul Dimancea, Corul Târgoviștenilor, invitat de onoare fiind părintele Marius Ciprian Pop. Spectacolul va fi unul special și va avea loc în Vinerea Floriilor. Acesta este dedicat Sfintelor Sărbători Pascale și ne așteptăm la o participare numeroasă a publicului târgoviștean și dâmbovițean. În măsura în care ne vom apropia de data acestui spectacol special vom anunța toate informațiile cu privire la organizarea acestuia”, a transmis, în cadrul unei conferințe de presă, managerul Centrului Județean de Cultură Dâmbovița, Florin Georgescu.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Dâmbovițean reținut pentru trafic de persoane! A obligat o femeie să se prostitueze în București

Articolul Urmator

Dep.PSD Carmen Holban:”Ne-am angajat să luptăm pentru drepturile femeilor și ale copiilor vulnerabili”

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD: A fost finalizat proiectul tehnic al Centurii orașului Găești

Consiliul Județean Dâmbovița vine cu bești bune pe ceea ce

Dâmbovița sub Cod Galben de ceață în următoarele ore

Avertizare Nowcasting COD GALBEN valabilă pentru județul Dâmbovița în intervalul