Breaking News

Cadavrul Termocentralei de la Doiceşti, în vizorul mafiei fierului vechi

Feb 12, 2013

Ani la rând, mai multe firme din România au dat târcoale Termocentralei de la Doiceşti cu gând de reabilitare, dar, cu toate că starea în care se află la momentul de faţă aceasta este una relativ bună, din punct de vedere tehnic, nimeni nu s-a deranjat să investească în dezvoltarea ei pentru a o repune pe picioare.
În cele din urmă, se pare că salvarea termocentralei ar putea veni din partea unei echipe din China care este dispusă să o “readucă la viaţă”.
Termocentrala de la Doiceşti, care nu a mai funcţionat în ultimii ani, are toate şansele să se revigoreze cu ajutorul chinezilor, care s-au arătat interesaţi să investească în acest obiectiv. Atât primarul din Doiceşti, cât şi preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa agreează foarte mult această idee, mai ales că s-ar rezolva şi problema locurilor de muncă din zonă.
“De când termocentrala nu mai funcţionează, se simte o scădere clară a bugetului local, dar prin intermediul domnului preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, care a luat legătura cu o echipă din China, vom reuşi să ne dezvoltăm şi să creăm locuri de muncă”, spune primarul comunei Doiceşti, Mircea Ismail.
Reprezentanţii CJ Dâmboviţa au primit, la sfârșitul anului trecut, vizita unei delegaţii a companiei chineze China National Electric Engineering Corporation (CNEEC), interesată să investească în domeniul extracţiei de cărbune şi al producţiei de energie în termocentrale.
Directorul general adjunct al Corporaţiei CNEEC, LIU ZIFAN, a prezentat autorităţilor din România compania pe care o reprezintă, înfiinţată în 1976, cu profil fabricaţie echipamente electrice şi cu active în peste 60 de ţări din lume.
În cadrul discuţiilor purtate la nivelul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, reprezentanţii companiei chineze şi-au declarat interesul de a investi în domeniul energetic din România, unul dintre obiectivele vizate fiind Termocentrala Doiceşti.
Delegaţia din China a evaluat la faţa locului realităţile de la Termocentrala Doiceşti, societate aflată în ultimii ani în regres. Important de menţionat este şi faptul că această corporaţie din China este specializată nu numai în construirea de grupuri electrice noi, ci şi în reabilitare şi modernizare.
Repunerea pe picioare a Termocentralei de la Doiceşti ar însemna un pas important atât în dezvoltarea la nivel local, cât şi pe plan național.
Cu toate acestea există informaţii că anumiţi factori politici, dar şi economici din judeţ s-ar fi pus la masă şi ar fi tranşat deja cine şi cum va tăia fierul de la Centrala Doiceşti. Un băgăm mâna în foc pentru informaţie, dar sursele noastre ne-au indicat deja cum s-a făcut împărţeala pe cadavrul termocentraleie care ar urma de fapt tăiată bucată cu bucată de mafia fierului vechi, iar fierul va fi transformat în milioane de euro după ce va fi vândut. Ce spun serviciile despre viitorul termocentralei Doiceşti?!

Actualitate

Despre autor

Informatie in curs de actualizare