Breaking News

Amenajarea Centrului Medical Multifuncțional, finalizată

Mai 20, 2013

Amenajările Centrului Medical Multifuncţional de la Titu au fost finalizate. Conducerea administrativă a judeţului – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, vicepreşedintele Ioan Marinescu, deputatul de Titu Ionuţ Săvoiu, managerul Spitalului Judeţean, Radu Petrescu, Ion Nicolae, preşedintele PSD Titu au verificat, alături de primarul oraşului Titu, Traian Nicolae şi viceprimarul Vlad Oprea ultimele amănunte privind inaugurarea Centrului. Atât administraţia judeţeană, cât şi cea locală şi-au exprimat mulţumirea privind modul în care Centrul este pregătit pentru inaugurare, declarând că mai este doar un pas până la inaugurare, programată pentru 21 mai, şi anume obţinerea tuturor avizelor şi includerea pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern. Un rol important în obţinerea aprobărilor necesare l-a avut deputatul de Titu Ionuţ Săvoiu. Mai mult, pentru echipa USL, realizarea acestui Centru reprezintă onorarea unei promisiuni din campania electorală.

”Formula pe care am găsit-o, pentru redeschiderea spitalului, este aceasta de centru multifuncţional. Amenajările sunt de excepţie, sunt condiţii la fel de bune ca în zona reabilitată de la Spitalul Judeţean. Mulţumesc tuturor pentru implicare. Suntem în situaţia în care avem un exemplu de ceea ce înseamnă colaborare între Consiliul Judeţean, Spitalul Judeţean şi Consiliul Local – Primăria Titu. Ne-am propus să încheiem un contract de asociere, pe care o să-l pun în discuţia CJ la prima şedinţă, contract care să prevadă o partajare de atribuţii între mai multe instituţii. CJ va asigura, de exemplu, transportul medicilor, al personalului care nu este din zonă, Primăria Titu – utilităţile, iar Spitalul Judeţean partea medicală şi, sigur, decontări care se vor face pe contractul cu Casa de Asigurări”, a declarat Adrian Ţuţuianu.

Primarul oraşului Titu, Traian Nicolae, a menţionat: ”Vreau să mulţumesc preşedintelui Adrian Ţuţuianu, domnului deputat Ionuţ Săvoiu, pentru sprijinul acordat. Am reuşit astfe lsă redeschidem Centrul multifuncţional şi să ne achităm de promisiunea făcută în campania electorală”.

În finalul întâlnirii, deputatul Ionuţ Săvoiu a subliniat: ”În primul rând, vorbim de un serviciu public care trebuie asigurat. Cetăţenii trebuie să fie mulţumiţi şi sunt convins că acele cadre medicale care vor fi aici vor avea în minte acest lucru. Din punct de vedere al eficienţei, Centrul multifuncţional este un concept nou în strategia Ministerului Sănătăţii de a reduce costurile de operare. Este vorba, de fapt, de Spitalul de la Titu sub formă de Centru multifuncţional în cadrul structurii Spitalului Judeţean Târgovişte, ca formă de organizare a sistemului sanitar în teritoriu, urmare a noii strategii a Guvernului Ponta ce prevede deschiderea centrelor multifuncţionale şi nu închiderea spitalelor”.

Administrație, Local

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, , , , , ,