Breaking News

Mulţi primari se simt nedreptăţiţi după repartizarea banilor de la Consiliul Judeţean

Ian 20, 2014

Dacă bugetul Consiliului Judeţean Dâmboviţa a fost votat rapid şi fără prea multă vorbărie- că despre opoziţie nu se pune problema- sunt foarte multe comentarii în rândul primarilor care se simt nedreptăţiţi prin alocarea fondurilor pe care le consideră insuficiente. Aceştia şi-au exprimat opinia şi cu prilejul întrunirii Adunării Generale a Filialei Dâmboviţa a Asociaţiei Comunelor din România, când au cerut ca banii pentru echilibrarea bugetelor locale să fie împărţiţi în funcţie de numărul locuitorilor şi nu de gradul unităţii administrativ teritoriale.

La Comişani, spre exemplu, primarul Ion Bătrânu spune că suma repartizată este derizorie şi nu acoperă nici măcar salariile :” Sunt extrem de nemulţumit de banii repartizaţi de la Finanţe şi Consiliul Judeţean. Sunt commune care n-au nici măcar jumătate din populaţia Comişanilor şi au primit sume mult mai mari.”

Ion Bătrânu susţine că va fi foarte greu să asigure salariile din primărie şi aproape imposibil să continue investiţiile începute. În comună a fost construit un centru after- school, sunt numeroase solicitări dar obiectivul nu poate fi pus în funcţiune pentru că nu sunt bani pentru salarii şi utilităţi.

Actualitate, Administrație, Flash, Local, Primari în vizor

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:,