Noapte
Zi
28 March 2014
1 min read

Fabrica de ciment Chișcădaga a fost vizitată de bloggerii participanți la proiectul „Fabricat în Hunedoara“

Vineri, 21 martie 2014, Carpatcement i-a găzduit pentru o vizită în fabrica de ciment Chișcădaga pe participanții la proiectul de promovare a industriei hunedorene intitulat „Pro HD – Fabricat în Hunedoara”. Este vorba de bloggeri din Arad, Timișoara, Sibiu, Baia Mare, București și Hunedoara, care au mai vizitat în cadrul proiectului și alte fabrici din județ. În plus, Carpatcement a fost și unul dintre partenerii oficiali ai proiectului.

 

La întâlnirea cu bloggerii au participat managerul de comunicare al Carpatcement Holding, dl. Bogdan Arnăutu, directorul fabricii Chișcădaga, dl. Mircea Bobora, dar și alți reprezentanți ai managementului fabricii, precum și angajați care au vorbit despre munca lor de zi cu zi în fabrică. În cursul vizitei, participanții au aflat informaţii atât despre procesul de producție al cimentului, cât și despre programele de responsabilitate socială și protecția mediului derulate de către companie în comunitate.

 

Dl. Mircea Bobora le-a vorbit oaspeților despre trecutul fabricii de ciment și despre schimbările aduse prin investiția HeidelbergCement la Chișcădaga, care a însemnat un proces complet de transformare şi retehnologizare. Directorul fabricii a evidențiat în mod special investițiile de mediu, precum modernizarea utilajelor de desprăfuire şi achiziţionarea instalaţiilor automatizate de ardere a combustibililor alternativi. Jurnaliștii din presa online au adresat întrebări gazdelor, insistând mai ales pe aspecte care țin de protecția mediului și pe dificultățile de comercializare a cimentului într-o perioadă de criză.

 

Bloggerilor li s-a vorbit despre schimbarea mentalităţii de afaceri odată cu intrarea fabricii în portofoliul Grupului HeidelbergCement, care a eficientizat foarte mult activitatea. Această nouă mentalitate este conformă cu viziunea şi principiile grupului german, în cadrul acestora remarcându-se și grija pentru societate şi mediul înconjurător, concretizată în programe de responsabilitate socială precum „Sfatul bătrânilor”, „Acces la educație, „Ora de voluntariat” sau „Tinerii gardieni ai mediului”.

 

Întrebările tehnice din partea participanților au venit în partea a doua a vizitei, atunci când au făcut un tur ghidat al fabricii, descoperind astfel „secretele” producerii cimentului. Aceștia s-au declarat impresionați de cele descoperite și bucuroși că au putut să afle ce procese minuțioase și complicate se ascund în spatele fabricării unui sac de ciment, mai ales că pentru majoritatea a fost prima experiență de acest fel.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Ca la nebuni: au spart asfaltul pe care abia îl turnaseră

Articolul Urmator

Perseverenţă

Ultimele Articole

Mergisus