Breaking News

Prefectul și Mediul inconjurător

Apr 23, 2014

Prefectul Victor Sanda este unul dintre supravieţuitorii politicii dâmboviţene. Experienţa sa politică l-a făcut să stea la masa celor bogaţi, mai tot timpul, indiferent de culoarea politică a celor aflaţi la putere. Dacă ar fi să îl caracterizăm, am putea să îl cităm pe preşedintele Ţuţuianu, însă nu o vom face, de data aceasta, pentru a nu lăsa loc de interpretări. Important este faptul că domnul prefect ştie să-şi atingă scopurile, printr-un joc inteligent, de cele mai multe ori. Asta, deşi schemele sunt repetate la nesfârşit, în ultima perioadă, semn al vârstei, cel mai probabil. Şi, mai ales, în pofida ,, feţei care, deşi nu-l arată, este mult mai inteligent’’. De data asta am citat chiar din  clasicul Victor Sanda. Aşa se face că reuşeşte să-şi convingă partenerii că albul e negru, iar negrul e alb. Relaţiile sale se bazează pe interes imediat şi, de cele mai multe ori, personal, cu toate că activitatea sa în fruntea PSD Târgoviște, din trecut, este una apreciată acum de către colaboratori.

Interesat de anumite zone, care ar putea să-i faciliteze accesul la resurse financiare, Victor Sanda l-a ,,adoptat’’, în ultima perioadă, pe un anume Mireluş cu capul de pluş. Acesta l-a ,, îmbărbătat’’ pe domn prefect să ia atitudine legat de o anumită zonă instituţională, la care Cap de pluş visează de multă vreme. Scopul  acestuia  ar fi controlul total pe această zonă. Indirect măcar, dacă direct nu se poate.  Domn prefect a luat atitudine în Mediul înconjurător, încurajând acţiuni subversive, bineînţeles, convins fiind si de un cumnăţel cam  trombonit (cu acordul domnului prefect-regizor desăvârşit)  de către același Cap de pluş. Că doar nu ar face nea Sanda ceva pe faţă. În consecinţă, s-a pus la masă cu o relaţie de la Bucureşti a lui Cap de pluş, deși execuţia  finală trebuia să o facă Altcineva. Nu degeaba am scris cu A. “Relaţia” de la Bucureşti, cu nume de sfânt , nici măcar nu-şi imaginează în ce joc a intrat. Pentru că instituţiile statului sunt cu ochii pe falsurile crase, care se produc la una dintre instituţiile dâmboviţene, unde Cap de pluş este mare şi tare.

Povestea nu se termină aici şi implicaţiile sunt mult mai mari, pentru că anumiţi politicieni din judeţ nu sunt străini de şmecherii grele, făcute împreuna cu oameni de afaceri dubioşi. Unii dintre ei au fost intoxicaţi, pe marginea anumitor subiecte, chiar de către politicieni care au preluat din combinaţiile foştilor potenţi ai zilei de culoare portocalie, doar pentru a se asigura că sunt unicii profitori. Aşa se face că domn prefect s-a lăsat dus de val, fără să conştientizeze pericolele pe care le produce același Cap de pluş, cu diferite ocazii, la mesele care apoi se transformă în motive de şantaj. Pare-se că la fel a păţit şi personajul bucureştean, care, în trecere spre casa, mai opreşte şi pe la Dâmboviţa.  Cineva a avut grijă să aibă si dovezi audio-video. Prea des, monşer. Prea des. Urmăriţi această poveste a combinaţiilor politico-financiare, ca să vedeţi până unde se întinde caracatiţa cu personaje inconştiente, în opinia noastră. Iar asta pentru că nici nu ştiţi ce pierdeţi. P. S. Ce spune despre asta domn prefect este iarăși o mare surpriză.

 

Actualitate, Flash, Local

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: