Noapte
Zi
16 May 2014
1 min read

Au început Conferințele Pastoral-Misionare de primăvară

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON a prezidat joi, 15 mai 2014, lucrările Conferinţei pastoral-misionare de primăvară, cu tema: “Sfânta Spovedanie şi Sfânta Împărtăşanie sub aspect biblico-patristic, dogmatic-moral, liturgic şi pastoral”, pentru preoţii din Protoieriile Târgoviște Sud și Găeşti, ce s-a desfășurat la Centrul Internațional de Conferințe al Universității Valahia din Târgoviște.
Lucrările au debutat cu slujba Te Deum-ului, după care Înaltpreasfinţia Sa a sintetizat tema întâlnirii, evidenţiind implicaţiile pastoral-misionare ale Taine Sf. Spovedanii şi Sf. Euharistii în viaţa duhovnicească a credincioşilor noştri, ca mijloace de aprofundare a spiritualităţii ortodoxe şi de creştere întru Hristos. De asemenea, Înaltul Ierarh a reiterat responsabilitatea specială a clericilor cu privire la împărtăşirea celor două sfinte taine, îndemnând preoţii prezenţi să insiste în catehizarea sacramentală a credincioşilor şi în cultivarea evlaviei şi a dorinţei de a se spovedi şi a se împărtăşi cât mai conştienţi de importanţa eclezială a acestor mijloace harice ecleziale.
Preoţii referenţi au accentuat, în prezentările pe care le-au făcut, elementele fundamentale ale celor două sfinte taine, oferind o perspectivă complexă, multidisciplinară,  asupra lor, atât din punct de vedere biblic, cât şi doctrinar, liturgic şi pastoral-misionar.
La finalul evenimentului, au avut loc dezbateri fructuoase şi folositoare, preoţii împărtăşindu-şi reciproc din experienţa lor parohială cu privire la tema întâlnirii, dar şi referitor la alte probleme pastorale curente.
BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Ministrul Muncii, Rovana Plumb nu uită niciodată de județul natal

Articolul Urmator

Ministrul Rovana Plumb a sărbătorit Ziua Internaţională a Familiei între dâmboviţeni

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

Arhiepiscopia Târgoviștei a oferit daruri școlare copiilor instituționalizați

Luni, 7 septembrie a.c., cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi

Acțiune social-filantropică în Arhiepiscopia Târgoviștei

Luni, 3 august 2015, la iniţiativa şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului