Noapte
Zi
16 May 2014
2 mins read

Ministrul Rovana Plumb a sărbătorit Ziua Internaţională a Familiei între dâmboviţeni

Sala de conferinţe a Bibliotecii Judeţene a găzduit un simpozion organizat cu prilejul Zilei Internationale a Familiei, eveniment onorat prin prezenţa doamnei Rovana Plumb, ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor  Vârstnice. O prezenţă familiară şi apreciată de dâmboviţeni, cu atât mai mult cu cât doamna ministru este o personalitate în măsură să vorbească despre rolul familiei în societatea romănească şi susţinerea pe care Guvernul Ponta o acordă acesteia:

“Vreau să le mulţumesc tuturor dâmboviţenilor pentru solidaritate, vreau să îi felicit şi să mulţumesc reprezentanţilor comunităţilor locale, care sunt alături de familia tradiţională, al cărei rol în societate este foarte important. Familia trebuie în continuare să aibă un rol social care să conducă la o construcţie normală a societăţii. Vreau să vă spun că, în calitate de Ministru al Muncii, al Familiei, voi pune accent şi în continuare pe tot ceea ce înseamnă măsuri de sprijinire a familiei şi a copilului, cât şi a persoanelor vârstnice. Pentru că, pentru mine, familia înseamnă copii, înseamnă părinţi, înseamnă persoane vârstnice. Înseamnă copii care merg la grădiniţă, la creşă, copii care sunt îngrijiţi acasă, părinţii care sunt în câmpul muncii sau care îşi caută un loc de muncă şi bunicii către care se îndreaptă tot respectful meu, pentru munca, truda lor de o viaţă pentru familie şi societate. Din punct de vedere  al Ministerului pe care îl conduc, cuvântul de ordine este “echitate” Guvernul Ponta, în ceea ce priveşte măsurile sociale, pe beneficiile sociale ţintite către categoriile care au nevoie de sprijinul statului, a crescut, în medie, cu 40 % veniturile . Pentru viitor vrem ca pe zona de protecţie socială, în afară de a continua să reparăm anumite nedreptăţi, să majorăm alocaţia de stat. Pentru familiile din România şi în special pentru copii, vom veni cu un pachet nou, cu o viziune nouă, care va fi anunţată pe 1 iunie, cu ocazia Zilei Copilului. Pentru părinţi, în 2013 am crescut numărul locurilor  de muncă, am creat 80000 de noi locuri de muncă, dar este esenţial să continuăm  acest trend. ”

Ministrul Rovana Plumb a mai spus că va continua implementarea programelor de ocupare a forţei de muncă, pentru tineri dar şi pentru alte categorii care au nevoie de sprijin pentru încadrarea în muncă. Nu vor fi uitaţi pensionarii, dimpotrivă. Ministrul Muncii va avea luni o întâlnire cu reprezentanţii tuturor asociaţiilor şi organizaţiilor de pensionari, care vor veni cu propuneri şi solicitări, analizate ulterior în ncadrul ministerului, pentru a le putea da un răspuns.

Simpozionul a fost urmat de un moment emoţionant, cu ministrul Rovana Plumb acordând cadouri constând în frigidere şi maşini de spălat, pentru şase familii. În mod simbolic, au fost premiate două familii longevive, o familie tânără şi trei familii aflate în dificultate.

Din partea Filialei Dâmboviţa a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie, ministrul Rovana Plumb a primit la rândul său legitimaţia de voluntar.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Au început Conferințele Pastoral-Misionare de primăvară

Articolul Urmator

Şeful ISU în dezacord cu prefectul?!

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

Ministrul Rovana Plumb a dat startul întâlnirilor privind simplificarea accesării fondurilor europene

Vineri, 12 mai a.c., Rovana Plumb, Ministrul Delegat pentru Fonduri

TÂRGOVIȘTE: A fost inaugurat primul Club al Pensionarilor!

Marți, 06 decembrie a.c., primul Club al Pensionarilor din municipiul