Mai mulţi de 18 milioane de cetăţeni români cu drept de vot sunt aşteptaţi, duminică, la urne, pentru a-şi exercita un drept fundamental, acela de a alege. De acestă dată pentru a-şi alege preşedintele, adică primul om în stat, personalitatea care va reprezenta la cel mai înalt nivel România în următorii cinci ani.
Şi mai mult ca oricând, guvernul s-a îngrijit pentru a fi puse la punct cele mai mici detalii, pentru ca nimic să nu stânjenească procesul electoral. Cu destulă cheltuială au fost amenajate secţiile de votare şi au fost asigurate toate materialele necesare.
În Dâmboviţa, cei 434127 de alegători au fost arondaţi la 432 secţii de votare, cât mai uniform localizate pe harta judeţului.
Pe scurt, au fost făcute alocări financiare şi dispuse acţiuni organizatorice deosebite, un motiv în plus pentru care cetăţenii responsabili trebuie să se prezinte la urne. Fără a fi obligatoriu, votul poate fi apreciat totuşi drept o obligaţie morală, ca răspuns la aceste eforturi materiale dar mai ales pentru cinstirea memoriei celor puţini, care s-au jertfit în Decembrie ’89 pentru idealurile democraţiei.
Iar o prezenţă numeroasă nu face decât să confere un plus de legitimitate câştigătorului, să consolideze starea de stabilitate politică şi să asigure fundamentul solid, pentru intrarea societăţii româneşti în normalitate.