Breaking News

Paul Aldea, omul care îmbină cu succes lumea politică și mediul de afaceri

Ian 19, 2015
Paul Aldea nu este un om pe care să îl poți descrie în cuvinte puține. Ca om politic, se ghidează pe principiul ,,fapte nu vorbe” și reușește să îmbine mediul de afaceri cu politica deoarece consideră că lucrurile au un curs normal atâta timp cât le este bine tuturor. Președintele UNPR Moreni deține, actualmente, în Pracul Industrial Moreni o fabrică de confecții cu peste 100 de angajați și până în prezent, nu a mai făcut parte din niciun alt partid. Ca om de afaceri care conduce și dezvoltă un business de peste 5 de ani, Paul Aldea este convins că în ecuația succesului, familia a avut un rol important. Pentru mai multe informații, vă invităm să parcurgeți interviul ce urmează:
R: Ținând cont de faptul că nu ați mai fost până în prezent membru al vreunui partid, ce anume v-a determinat să intrați în arealul politicii, în urmă cu un an?
Sincer, am luat această decizie în urma unor discuții purtate cu Radu Marian, președintele UNPR Dâmbovița. Am fost colegi de facultate, de grupă, de armată, și, am hotărât că trebuie să fim și colegi de partid. M-am axat mai mult pe afaceri, dar în urmă cu un an, când m-am înscris în partid știam că mă alătur unei echipe serioase și că împreună putem face treabă bună.
R: Cu ce probleme ați constatat că se confruntă comunitatea atunci când ați pătruns în lumea politică dâmbovițeană și ce ați întreprins în acest sens?
În primul rând, am simțit încă de la început că oamenii sunt alături de mine. Din acest motiv, am făcut în așa fel încât și eu să le răspund printr-o comportare similară. Ca partid UNPR asigurăm consiliere juridică pentru toți cetățenii care se confruntă cu probleme mai mici sau mai mari. În fiecare joi, oamenii au posibilitatea să beneficieze de această consiliere, venită în sprijinul lor, indiferent de gradul de accentuare al problemei. Totodată am creat un spațiu destinat tinerilor și pensionarilor, locul unde aceștia pot ieși pentru o perioadă de timp din lumea cotidiană, în scop recreativ prin diverse activități, ca de exemplu jocuri de șah, de table, remi, etc.
R: A fi un om de afaceri de succes, dar în același timp și om politic presupune o serie de calităţi dobândite şi înnăscute. Care consideraţi că sunt acestea în cazul celor două ipostaze?
A fi un om de afaceri de succes sau om politc trebuie să accepţi să poţi să te instruieşti toată viaţa, să ai calităţi morale din educaţia de acasă şi apoi dobândită şi să ai calităţi native de lider pe care să le dezvolţi prin instruire. Tot ceea ce vreau să realizăm este să fie bine tuturor. Ceea ce fac la fabrică, oarecum să fac și cu oamenii de la partid.
R: Care sunt direcțiile în care doriți să evoluați și ce noutăți sunteți pregătiți să aduceți atât din postura de om de afaceri cât și din cea de om politic ?
Avem în plan mai multe proiecte, însă, le vom prezenta la momentul potrivit, deoarece trebuie să punem lucrurile la punct, să discutăm fiecare detaliu în parte, până când ideile noastre vor prinde contur. În momentul de față, vrem să facem un curs de calificare în care să cuprindem foarte mulți tineri din zona Valea Lungă și din zona Ghirdoveni de Cragiale, unde sunt destul de mulți șomeri. Singura problemă pe care am întâmpinat-o și la fabrică la mine este dezinteresul tinerilor față de muncă. Nu am simțit la ei spiritul realității și dorința de dezvoltare.
Interviul Săptămânii, Interviurile Vocea, Stirea Zilei

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: