Noapte
Zi
30 March 2015
2 mins read

Apogeul traseismului şi combinațiilor politice

În obiceiul zilnic al meseriei de jurnalist este un fapt obişnuit să reţii unele idei sau fraze auzite în diverse locuri şi să le prezinţi în ziar. Asta se cheamă în limbaj de breaslă un subiect de presă. Aspectele cotidiene pot oricând reprezenta un subiect de presă. Drept care, uneori este de ajuns un cuvânt, o frază, un gest, un surâs abia schiţat, o lumină bruscă şi trecătoare ţâşnind din privirea oamenilor întâlniţi în cale pentru a-ţi da seama în ce societate trăieşti. Iar înţelegerea ta poate reprezenta un subiect de bun-simţ, chiar dacă nu senzațional.
Mişcările de pe scena politică dâmbovițeană, mai exact demisiile sau trădările unor aşa-zişi politicieni, sunt tratate de presă prea serios, de parcă nu se ştia că unii dintre aceşti inocenţi joacă la mai multe capete în cel mai frumos mod cu putinţă. 
Dar să-i luăm pe rând: Tudorică Răducanu, acest grand susținător al PDL anunțase la un moment dat că demisionează din Consiliul Local Târgoviște. Motivul? O vrăjeală ieftină … la votarea bugetului se aprobase doar jumătate din suma solicitată pentru problemele de educație și sociale ale etniei rome. Curios, m-au uitat şi eu pe raportul lui de activitate să văd cât de mult s-a zbătut, dar, totuşi, conjunctura politică din Consiliul Local se pare că ,,l-a împiedicat” să facă ceva.
Știm cu toții că ACL (PDL) a întreprins mai multe demersuri ca să îl elimine pe Tudorica Raducanu din CLM Târgoviste, ales pe listele PDL, care, probabil nu mai raspundea la comenzile politice, alternând votul acordat, ba cu PDL, ba cu PSD, ba cu PNL, ba cu PPDD, sau pur si simplu, independent.
În conditiile în care pentru turul II al alegerilor prezidențiale Partida Romilor si-a declarat sustinerea pentru candidatul Victor Ponta (datorita liderului național, deputatul Nicolae Păun), rămâne de văzut cum va vota, în continuare, Tudorică Raducanu în CLM Târgoviște, motivat de faptul că-i este recunoscută abilitatea de a jongla cu toți actorii politici, în funcție de priorități, ori de…necesități, adică în opinia lui a făcut politică. Oare ce a avut de câștigat din asta? Nu credem că nimic, dar este un subiect aparte și merită abordat într-o ediție viitoare.
Ca să vedeţi cum ajung unii în posturi bine plătite din cauza lipsei de inspiraţie a alegătorilor, vă mai dau un exemplu: Radu Popa.  Ajuns deputat din întâmplare, Popa bate recordul la traseism politic. Deputatul a demisionat pentru ultima dată din Partidul Social Democarat, după ce, la doar câteva luni după ce fusese ales parlamentar, părăsise PP-DD. În timp vom afla spre ce formaţiune politică va merge. Deocamdată e „independent”, dar sub aripa lui Geoană.
Zilele noastre sunt dominate exclusiv de preocupările financiare. Oamenii şi-au găsit unica direcţie, aceea a acumulării de bani cu orice preţ şi în orice condiţii. În societatea actuală, aşadar, totul e legat de bani. Pentru un câştig cât de mic îţi sacrifici demnitatea fără nicio şovăire sau descurajare.
P.S. Dinu Păturică devine un simbol desăvârşit al caracterului nostru.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Rata şomajului în Dâmboviţa, peste media înregistrată la nivel naţional

Articolul Urmator

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

“Muncitoarea” din partid a înfrânt!

Mare demisie mare! O țănțică, pe care partidul a făcut-o,

Adrian Țuțuianu a închis cercul roșu

Și pentru că obiectivitatea și mai ales datoria față de